Saopštenja

USNS OSUĐUJE NAPAD RABRENOVIĆA NA NOVINARA „SPORTSKOG ŽURNALA“

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje verbalni napad i pokušaj fizičkog obračuna sa novinarom „Sportskog žurnala“ Aleksandrom Joksićem, od strane generalnog sekretara Fudbalskog kluba Vojvodina, Radisava Rabrenovića posle finalne utakmice Kupa Srbije odigrane 11. maja u Beogradu.

Rabrenović je po završetku susreta, vidno iznerviran, uz vulgarnosti nedostojne jednog fudbalskog funkcionera, odbio da daje izjave predstavnicima medija, sa obrazloženjem da „svi novinari rade za Partizan i da je za njih Vojvodina – Druga liga“. Potom je posebno uputio pretnje i psovke Aleksandru Joksiću sa kojim je na kraju pokušao i fizički da se obračuna.

Udruženje sportskih novinara apeluje na organe Fudbalskog saveza Srbije i druge državne organe, da preduzmu sve neophodne mere kako bi se stalo na put ovakvom ponašanju pojedinaca, koji u novinarima uvek vide dežurne krivce, a svojim ponašanjem ne samo da ne doprinose sređivanju stanja u fudbalu, već „dolivanjem ulja na vatru“ najdirektnije ugrožavaju napore državnih organa na popravljanju stanja u ovom sportu.

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje i ponašanje pojedinih fudbalera Partizana po završetku utakmice, kada su pevanjem šovinističke pesme vređali fudbalere i navijače Vojvodine na nacionalnoj osnovi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.