Saopštenja

NAPAD NA BJELOPOLJCA

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) pridružuje se najoštrijim osudama napada na kolegu Muju Bjelopoljca iz Priboja, izrečenih u saopštenju Udruženja novinara Srbije, koje prenosimo u celosti.

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje napad na kolegu Muju Bjelopoljca kojeg je u subotu, 21. maja, 2011. godine pred početak utakmice rukometne Super lige, napao Milan Ivanović, rukometaš RK Priboj.

Ivanović je fizički nasrnuo na Muju Bjelopoljca, pretio mu i vređao ga na nacionalnoj osnovi, zato što je njegov sin Damir, takođe novinar, u „Sportskom žurnalu“ objavio nespornu informaciju iz stručnog štaba RK Priboj, da Ivanović deset dana nije trenirao.

Zahvaljujući intervenciji pomoćnog trenera Milovana Ercega nije došlo do težih posledica napada na Bjelopoljca.

UNS i USNS traže da se rukometaš Milan Ivanović izvini Muji Bjelopoljcu, uglednom pribojskom novinaru, koji je više od četiri decenije bio dopisnik beogradskih medija i da RK Priboj pokrene disciplinski postupak protiv ovog igrača. Tražimo da policija hitno postupi po prijavi Muje Bjelopoljca, pruži zaštitu njemu i porodici kojoj je Ivanović u subotu uveče takođe pretio.

UNS ističe da će povodom ovog incidenta pratiti postupke nadležnih organa kako bi za napad i pretnje Muji Bjelopoljcu bile izrečene primerene kazne.

Udruženje sportskih novinara Srbije
Predsednik
Vladimir Dedić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.