Saopštenja

SVE KRIVCE NA VIDELO

Incidenti koje su takozvani navijači izazvali u Đenovi na kvalifikacionoj utakmici za učešće na prvenstvu Evrope izmedju Italije i Srbije još jedan je udarac srpskom sportu, a još više državi Srbiji. Vandalizam i divljaštvo pokazano u tom meču, kao i pre i posle susreta, moraju, jednom za svagda, da dobiju adekvatan odgovor svih nadležnih institucija u državi.

Evidentno je da dosadašnje mere koje su primenjivane nisu dale odgovarajuće rezultate, što je samo pogodovalo takozvanih navijačkim grupama iza kojih se kriju kriminalci i vandali, da nastave sa nedoličnim ponašanjem koje je eskalirao u Đenovi.

Udruženje sportskih novinara smatra da se mora preispitati uloga svih faktora, pa i medija koji ne mogu biti amnestirani od dela odgovornosti za ovakvo stanje u našem fudbalu, kao i u ponašanju tzv. navijačkih grupa, ne samo u utakmicama državnog tima, već i u domaćem prvenstvu. Zbog toga USNS daje punu podršku organima države da ubrzaju donošenje adekvatnih zakonskih i drugih mera da bi se stanje u našem sportu definitivno dovelo u red.

Vladimir Dedić predsednik USNS

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.