Saopštenja

GAJINOVU ONEMOGUĆEN ULAZAK NA STADION VOJVODINE

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje pretnje Miroslavu Gajinovu, glavnom uredniku veb sajta „Napred Voša“ od strane Ratka Butorovića, predsednika FK Vojvodina.

Butorović je 1. septembra pre početka Skupštine ovog kluba, bez ikakvog povoda, zapretio Gajinovu da će mu „razvaliti šamarčinu“, a zatim je i za vreme sednice, koju je Gajinov pratio kao novinar i fotoreporter, nastavio da ga vređa.

Butorović je i pre ovog događaja, u dva navrata pretio Gajinovu, nezadovoljan komentarima posetilaca sajta, koji se odnose na prilike u FK Vojvodina, a zabranio mu je i prisustvo utakmici Vojvodina – Novi Pazar.

Kako se radi o veoma opasnom ugrožavanju sigurnosti sportskih novinara i fotoreportera, tj. osoba koje obavljaju posao od javnog značaja, USNS poziva nadležne organe da pravovremeno reaguju. Takođe, pozivamo rukovodstvo FK Vojvodina da kolegi Gajinovu omogući pravo na rad i prisustvo utakmicama, a da eventualno nezadovoljstvo njegovim profesionalnim izveštavanjem i ponašanjem, argumentuje javno i zatraži obeštećenje u skladu sa zakonom.

USNS zahteva i od nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superligaša da adekvatno reaguju na ovoj slučaj ugrožavanja bezbednosti novinara i fotoreportera i njihovom sprečavanju da obavljaju svoj posao.