Nagrade Saopštenja

Konkurs za najbolje sportiste, novinare i fotoreportere

Udruženje sportskih novinara Srbije i ove godine organizuje izbor “Sportiste godine” – tradicionalnu akciju kojom najuspešniji sportisti dobijaju odgovarajuće priznanje od onih koji su najmerodavniji da im jedno takvo priznanje dodele – sportskih novinara. Molimo Vas da uzmete učešće u ovoj akciji i pošaljete predloge kandidata u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Rok za slanje predloga je 6. 12. 2017.

Što se tiče priznanja za najbolje pojedince u našem esnafu i ovog puta ćemo proglasiti “Novinara godine “, “Kameru godine”, “Dopisnika godine“, uručiti nagradu za “Životno delo”, a nagradu “Branka Prelević” dodelićemo za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva. Specijalno priznanje predvideli smo za “Izdavački poduhvat godine“

Kriterijumi za dodelu ovih nagrada su sledeći:

  1. “Novinar godine” – Za ovo priznanje mogu konkurisati svi novinari iz elektronskih i štampanih medija koji su tokom godine imali veći broj tekstova, reportaža, prenosa, feljtona ili drugih vrsta novinarskih izraza, kojima su obeležili godinu i ostavili značajan trag u sportskom novinarstvu.

Kandidati za ovo priznanje moraju imati besprekorno čiste biografije sa stanovišta moralnog i etičkog  kodeksa, kao i da su svojim radom doprineli podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

  1. Kamera godine” – Za ovo priznanje mogu konkurisati kamermani i fotoreporteri koji su tokom 2017. imali veći broj zapaženih fotografija, fotoreportaža, prenosa itd. kojima su takođe obeležili godinu i ostavili značajan trag u svojoj profesiji.

I za ovo priznanje mogu konkurisati kolege koje imaju čiste biografije i koje su svojim radom značajno doprinele podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

  1. Životno delo” – Podrazumeva se da za ovu nagradu mogu konkurisati oni sportski novinari, fotoreporteri i kamermani koji su u svom dugogodišnjem radu dali izuzetno veliki doprinos podizanju ugleda, nivoa i sveukupnog tretmana profesije “sportski novinar”
  2. Dopisnik godine” – Za ovu nagradu mogu konkurisati dopisnici svih medija, koji su izveštavali o značajnim događajima, a zbog kriterijuma za dodelu nagrade “Novinar godine” ne mogu ući u ravnopravnu konkurenciju za istu. Kandidati za ovu nagradu moraju ispunjavati iste profesionalne uslove kao i za nagradu “Novinar godine”.
  3. Nagrada Branka Prelević” – Za ovo priznanje mogu konkurisati sve žene sportski novinari koje su tokom godine imale više tekstova, reportaža, intervjua, feljtona u kojima su na sebi svojstven način pisale ili govorile o sportu. Isti profesionalni uslovi važe i za ovu nagradu kao i za sve ostale.
  4. Izdavački poduhvat godine” – Specijalno priznanje dodeljuje se autoru ili izdavaču knjige koja je izašla iz štampe u prethodnoj godini i dala najveći doprinos razvoju sportskog novinarstva.

Kandidati moraju biti punopravni članovi USNS, što podrazumeva plaćenu članarinu za tekuću godinu.

Predloge za nagrade sa adekvatnim obrazloženjem i prilozima (tekstovi, fotografije, snimci) mogu slati redakcije, pojedinci i sekcije sportskih novinara iz cele Srbije na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, 11 000 Beograd ili putem E-maila: usns@uns.org.rs.

Sve predloge razmatraće devetočlani žiri sastavljen od nauglednijih sportskih novinara, sportista i sportskih radnika.

Rok za slanje predloga je 6. 12. 2017. godine. 

Ceremonija dodele priznanja kao i proglašenje sportiste godine obaviće se krajem decembra 2017  godine o čemu će uslediti naknadno obaveštenje.

Za više informacija možete se obratiti generalnom sekretaru USNS, Slobodanu  Igrutinoviću na tel/fax. 011-33-46-109; E-mail: usns@uns.org.rs ili office@usns.rs ili na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, 11000 Beograd .

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.