Saopštenja Sve vesti

Sastanak Izvršnog odbora USNS

Izvršni odbor Udruženja sportskih novinara Srbije na sastanku u Beogradu prihavtio je izveštaj o organizaciji Kongresa sportskih novinara jugoistočne Evrope u Staroj Pazovi. Predsednik USNS Predrag Milinković upoznao je prisutne o pripremi i realizaciji najkompleksnijeg projekta naše organizacije u poslednjih nekoliko decenija i zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na podršci.

Tačno 100 predstavnika „sedme sile“ iz devet država boravilo je četiri dana u Srbiji i učestvovalo na tradicionalnom fudbalskom turniru i seminaru posvećenom odnosu medija prema nasilju na sportskim borilištima. Novinari su imali priliku da analiziraju probleme i položaj profesije u regionu i Evropi, da ukažu na pravce buduće saradnje i uvere se u gostoprimstvo kolega iz naše zemlje.

Učesnike Kongresa i turnira obišli su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, vodeći ljudi Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i Dane Korica, tadašnji sportski direktor FSS Goran Bunjevčević i legenda FK Partizan Dževad Prekazi. Veoma pozitivne ocene u svojim izveštajima u pisanim i elekstronskim medijima izneli su novinari iz Turske, BiH, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, a odličnu reportažu emitovao je i SOS kanal.

Generalni sekrtarr USNS Slobodan Igrutinović je istakao da su gosti iz devet država bili smešteni u hotelu „Srbija Luks“ u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, da im je organizovan jedan izlet u Beograd i svečani ručak u Skadarliji, kao i završna večera u Staroj Pazovi. Hotel je izabran na javnom tenderu, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Novac je utrošen za smeštaj, ishranu, autobuse, tehniku za prevođenje, pehare i dežurnu medicinsku ekipu tokom fudbalskoh turnira. Izabrane su najpovoljnije i najkvalitetnije ponude i za sve postoje odluke, računi i izvodi iz banke.

Dušan Jocić iz Niša i Zorica Đoković iz Užica, koji su dali veliki doprinos organizaciji Kongresa, takođe su pozitivno ocenili ceo događaj i ukazali na sitne probleme na koje su nailazili tokom fudbalskog turnira novinarskih reprezentacija u Staroj Pazovi.

Izvršni odbor prihvatio je predlog o formiranju novog žirija za dodelu godišnjih novinarskih nagrada u kome će biti istaknuti sportski novinari, predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, sportista i predsednik USNS. Narednih dana obaviće se konsultacije sa članovima žirija i biće raspisan Konkurs za nagrade.

Aleksandar Stefanović iz Čačka ukazao je na problem koji su imali sportski novinari na fudbalskoj utakmici Borac – Partizan. U prostoru predviđenom za predstavnike „sedme sile“ bili su i obični navijači, koji su skandiranjem i skakanjem ometali profesionalce u radu.

Izvršni odbor upoznat je i sa potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Specijalnom Olimpijadom Srbije.

Sastanku Udruženja sportskih novinara u Beogradu prisustvovali su Stojan Petković (Kraljevo), Dušan Jocič (Niš), Zorica Đoković (Užice), Aleksandar Stefanović (Čačak), Dejan Stevović, Radovan Maksimović, Slobodan Igrutinović i Predrag Milinković (Beograd). Zbog poslovnih obaveza odustvovala su tri člana IO Dragiša Kovačević (SOS kanal), Sašo Ilijoski (Večernje novosti) i Mirko Kovačević (Novi Sad).

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.