Sportske vesti Sve vesti

Završeno Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, Srbiji jedna medalja

Evropsko prvenstvo u atletici

Evropsko prvenstvo u atletici

U nedelju je u Beogradu završeno 34. po redu Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici. Srbiju je predstavljalo 12 atletičara, a zlatnu medalju osvojila je Ivana Španović skokom u dalj od sedam metara i 24 centimetra.

Najbolja reprezentacija u Beogradu bila je Poljska, sa čak 12 medalja, od kojih je sedam bilo zlatnih. Drugo mesto pripalo je Velikoj Britaniji sa deset medalja, a treća je Nemačka sa devet.

Mihail Dudaš završio je takmičenje u sedmoboju na 14. mestu, Lazar Anić je zauzeo šesto mesto u finalu u skoku u dalj sa skokom od sedam metara i 90 centimetara. Strahinja Jovančević u istoj disciplini nije uspeo da se plasira u finale.

Asmir Kolašinac nije u subotu uspeo da se plasira u finale u bacanu kugle, kao ni Tamara Silaški u trci na 400 metara. Amela Terzić je ostvarila plasman u finale, gde je zauzelo osmo mesto.

Milica Emini je takmičenje završila još u petak, pošto nije stigla do polufinala u trci na 60 metara sa preponama. Milana Tirnanić je takođe ostala bez polufinala u trci na 60 metara. Miloš Raović nije se plasirao u finale trke na 400 metara.

Goran Nava na 1.500 metara i Dušan Makević na 3.000 metara nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u atletici, a Nava ja na Evropskom šampionatu u Beogradu završio karijeru.

Naredno Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici održaće se za dve godine u Glazgovu.

(Foto: facebook.com/belgrade2017)

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.