Sportske vesti Sve vesti

Vanja Udovičić otvorio peti Sajam sporta

sajam-sporta-2015

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, danas je otvorio peti po redu Sajam sporta. Na ovogodišnjem Sajmu, čiji je slogan „Sport je zakon“, predstaviće se 95 granskih sportskih saveza, devet sportskih udruženja i 40 teritorijalnih sportskih saveza. Sajam traje do nedelje, a sva tri dana ulaz je besplatan.

Moram da budem iskren pred vama, iako sam planirao da čitam govor, ne mogu, jer posle svega lepog što smo doživeli ove godine od našeg sporta rade emocije. Prošle godine na ovom mestu rekao sam da ćemo naredne popraviti rekord od 30 medalja u olimpijskim sportovima i uspeli smo jer je ove osvojeno 37. Ukupno su naši sportisti osvojili 651 medalju, dakle skoro dva puta u jednom danu vijorila se zastava Srbije na podijumima širom sveta – rekao je Udovičić i nastavio:

Bilo je i tuge, i porazi su deo sporta, svi smo zajedno i patili i bili ljuti ponekad, ali na kraju osvojili smo rekordan broj medallja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Jaki smo koliko je jak naš tim i koliko smo spremni da se žrtvujeno za sve nas.

Kao prioritet za naredni period Udovičić je naveo širenje baze i jačanje školskog sporta.

Narednih meseci ćemo vrlo intenzivno kroz razne projekte jačati školski sport. Ove godine sagradili smo dosta objekata, otvorili Atletski centar, probuduli smo Saveze, dobijamo zahteve da svaki ima svoju kuću. Sledeće godine otvaramo Vaterpolo centar, posle idu rukomet, borilački sportovi, skijanje. Za par dana otvaramo atletski stadion u Novom Pazaru, što ostavljamo novim generacijama.

Na kraju, Udovičić je pozvao sve da budu iskreni prema sebi.

Slogan ovog Sajma je Sport je zakon, ajde da budemo iskreni prema sebi i svako da se zapita koliko smo danas odvojili za sport. Ovaj Sajam treba da bude pokretač, da pošalje najbolju poruku mladim i hajde da odmah, od danas uzmemo učešće u sportu – zaključio je Udovičić, a prenosi Tanjug.

Posetioce Sajma potom je pozdravio i direktor kancelarije UNICEF-a i predstavnik UN u Srbiji, Mišel Sen Lo.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.