Nagrade Saopštenja Sve vesti

Otvoren konkurs za novinarske nagrade 2016

nagrade-2015

Poštovane kolege,

Udruženje sportskih novinara Srbije i ove godine organizuje izbor “Sportiste godine” – tradicionalnu akciju kojom najuspešniji sportisti dobijaju odgovarajuće priznanje od onih koji su najmerodavniji da im jedno takvo priznanje dodele-sportskih novinara. Molimo Vas da uzmete učešće u ovoj akciji i pošaljete predloge kandidata u muškoj I ženskoj konkurenciji.

Rok za slanje predloga je 15.12.2016.

Što se tiče priznanja za najbolje pojedince u našem esnafu, i ovog puta ćemo proglasiti “Novinara godine“, “Kameru godine”, “Dopisnika godine“ i “Životno delo”, a nagradu “Branka Prelević” dodelićemo za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva. Specijalno priznanje dodelićemo za “Izdavački poduhvat godine“.

Kriterijumi za dodelu ovih nagrada su sledeći:

1. -“Novinar godine” – Za ovo priznanje mogu konkurisati svi novinari iz elektronskih i štampanih medija koji su tokom godine imali veći broj tekstova, reportaža, prenosa, feljtona ili drugih vrsta novinarskih izraza, kojima su obeležili godinu i ostavili značajan trag u sportskom novinarstvu. Kandidati za ovo priznanje moraju imati besprekorno čiste biografije sa stanovišta moralnog i etičkog kodeksa, kao i da su svojim radom doprineli podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

2. “Kamera godine” – Za ovo priznanje mogu konkurisati kamermani i fotoreporteri koji su tokom 2016. imali veći broj zapaženih fotografija, fotoreportaža, prenosa itd. kojima su takođe obeležili godinu i ostavili značajan trag u svojoj profesiji. I za ovo priznanje mogu konkurisati one kolege koje imaju čiste biografije i koje su svojim radom značajno doprinele podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

3. “Životno delo” – Podrazumeva se da za ovu nagradu mogu konkurisati oni sportski novinari, fotoreporteri i kamermani koji su u svom dugogodišnjem radu dali izuzetno veliki doprinos podizanju ugleda, nivoa i sveukupnog tretmana profesije “sportski novinar”.

4. “Dopisnik godine” – Za ovu nagradu mogu konkurisati dopisnici svih medija koji su izveštavali o značajnim događajima, a zbog kriterijuma za dodelu nagrade “Novinar godine” ne mogu ući u ravnopravnu konkurenciju za istu. Kandidati za ovu nagradu moraju ispunjavati iste profesionalne uslove kao i za nagradu “Novinar godine”.

5. “Nagrada Branka Prelević” – Za ovo priznanje mogu konkurisati sve žene sportski novinari koje su tokom godine imale više tekstova, reportaža, intervjua, feljtona itd., u kojima su na sebi svojstven način pisale ili govorile o sportu. Isti profesionaslni uslovi važe i za ovu nagradu kao i za sve ostale.

6. “Izdavački poduhvat godine” – Specijalno priznanje dodeljuje se autoru ili izdavaču knjige koja je izašla iz štampe u prethodnoj godini i dala najveći doprinos razvoju sportskog novinarstva.

Svi kandidati moraju biti punopravni članovi USNS, što podrazumeva plaćenu članarinu za tekuću godinu.

Predloge za nagrade sa adekvatnim obrazloženjem i prilozima (tekstovi, fotografije, snimci) mogu slati redakcije, pojedinci i sekcije sportskih novinara iz cele Srbije, na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, 11 000 Beograd ili putem E-maila: usns@uns.org.rs. Sve predloge razmatraće sedmočlani žiri sastavljen od nauglednijih sportskih novinara.

Rok za slanje predloga je 15.12.2016. godine.

Ceremonija dodele priznanja kao i proglašenje sportiste godine obaviće se krajem decembra 2016. godine o čemu će uslediti naknadno obaveštenje.

Za više informacija možete se obratiti generalnom sekretaru USNS, Slobodanu Igrutinoviću na tel/fax. 011-33-46-109, e-mail: usns@uns.org.rs ili office@usns.rs ili na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, 11000 Beograd.

Predsednik USNS
Predrag Milinković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.