Saopštenja

USNS oseđuje postupak čelnika FK Zlatibor

 

Удружење спортских новинара Србије најоштрије осуђује понашање председника ФК. Златибор из Чајетине, Вељка Радуловића, који је забранио сниматељу Агенције ЗООМ из Ужица, Зорану Ђуровићу,  снимање утакмице ФК.Златибор-ФК.Слога.

Према изјави колеге Ђуровића  током снимања утакмице пришао му је члан обезбеђења и рекао му да прекине снимање, јер тако је наредио председник клуба. Када је у полувремену утакмице затражио објашњење од  председника Радуловића он му се обратио речима „како би то било да  дођем код тебе у кућу и почнем да снимам без питања“ и објаснио да мора од њега лично да затражи дозволу за снимање.

Радуловић није навео ниједан конкретан  разлог за овакво понашање, па је јасно да  не познаје законе и прописе ове земље и Европске Уније, који новинарима и сниматељима  омогућавају  извештавање са сваког јавног  скупа било да је реч о политичком , спортском  или неком другом  догађају. Колега Ђуровић је дугогодишњи члан  Удружења спортских новинара Србије, дописник СОС канала и власник агенције ЗООМ коју је ангажовао и Фудбалски савез региона Западна Србија. На уласку у стадион показао је своју новинарску легитимацију, како је то уобичајено и никада до сада није имао сличан проблем. Како ова утакмица не спада у такозване  „мечеве високог ризика“  и  догађаје који носе посебно велики „безбедоносни ризик“ , за њу није потребно акредитовање, па је колега Ђуровић у потпуности испоштовао процедуру. Због тога је понашање председника Радуловића потпуно несхватљиво, па захтевамо од челника Фудбалског савеза Србије и ФС Региона Западна Србија, нахитније предузимање мера из своје надлежности и кажњавање  Вељка Радуловића због бахатог и непрофесионалног понашања.

УСНС још једном подсећа све спортске раднике  да Закон о јавном информисању прописује да нико не сме да ограничава слободу јавног информисања, и тражи да новинарима и медијским радницима буде  омогућено, да несметано обављају посао од  јавног интереса.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.