Foto i video Nagrade Saopštenja Sve vesti

Dodeljena priznanja najboljim novinarima i sportistima

Nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije 2018

Nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije 2018

U nikad punijoj dvorani Skupštine Beograda uručena su godišnja priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije najboljim novinarima, snimateljima i sportistima. Slobodan Maletić iz Radio Beograda i Milun Nešović iz „Sportskog žurnala“ dobili su priznanje za novinara godine u elektronskim i pisanim medijima. Istakli su se izveštavanjem sa Evropskog prvenstva u košarci na kome je Srbija osvojila srebrnu medalju.

Rvač Viktor Nemeš i odbojkašica Tijana Bošković izabrani su za najbolje sportiste u 2017. Svetskom šampionu trofej je predao prethodni dobitnik, olimpijski prvak i novi predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Umesto Tijane koja se zbog profesionalnih obaveza nalazi u Istanbulu, nagradu je primio njen ujak Vlada. Evropska šampionka u odbojci zahvalila je video porukom prisutnima na trofeju i obećala nove uspehe.

Čestitam dobitnicima nagrada na svemu što su učinili u prethodnoj godini – kako sportistima na fantastičnim rezultatima, tako i novinarima i snimateljima koji su znali da ovekoveče njihove pobede. Drago nam je da se ova svečanost po tradiciji održava u Skupštini grada i želim vam da u 2018. imate isto toliko razloga za dobre tekstove, priloge i fotografije – istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Priznanje za životno delo uručeno je doajenima naše profesije Miodragu Simeunoviću (Sportski žurnal i Politika ekspres), Živku Baljkasu (Politika), Đorđu Đeniću (Radio Beograd, TV Politika, JU Info kanal), Edu Crnaliću (Narodne novine i Niška televizija) i Siniši Ružičiću (Politika ekspres).

U prošloj godini Udruženje je organizivalo u nacionalnom fudbalskom centru u Staroj Pazovi najveći događaj od našeg nastanka – Kongres sportskih novinara jugo-istočne Evrope na kome je čestvovalo 100 novinara iz 9 zemalja. To ne bi mogli da uradimo bez podrške Ministarstva omladine i sporta i lično ministra Vanje Udovičića. Uspeli smo da promovišemo srpski sport, Staru Pazovu i Beograd na najbolji mogući način. Hvala ministru na razumevanju – rekao je Predrag Milinković, predsednik USNS.

Nagradu „Branka Prelević“ dobila je Biljana Kostreš iz „Sportskog žurnala“. Kamera godine otišla je u ruke Siniši Svijiću, snimatelju TV Arena. Za Dopisnika godine proglašen je Miroslav Ristić iz Čačka, dok je trofej za ekskluzivnu vest osvojio Branko Spasojević (Sportski žurnal).

Specijalno priznanje za Izdavački poduhvat godine pripalo je Vladimiru Pajiću iz „PGM Netvorka“ za dokumentarni film „250 stepenika“ o generaciji juniorske košarkaške reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. postala Šampion sveta u Bormiju.

O novinarskim priznanjima Udruženja sportskih novinara Srbije odlučivali su veterani Branimir Vasić, Milan Simić, Aca Stefanović, Stevan Kovačević, aktuelni novinari i urednici Zoran Stojadinović, Radovan Maksimović i Predrag Milinković. O trofejima za najbolje sportiste svoj glas dali su još Dane Korica i Andreja Mladenović.

Foto: Nenad Negovanović

Jedan komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  • Најљепше жеље колегама спортским новинарима Србије, честитке лауреатима и срдачан поздрав koje познајем, посебно Пеђи Милинковићу и Аци Стефановићу, Слободану Игрутиновићу, Игору Велимировићу, Катарини Костић, брату Дејану Стевовићу… Умало да изоставим Зоку Ђоковић. Бог душманина заборавио.