Aktivnosti

USNS NA KONGRESU U SEULU

Na 74. Kongresu Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) u glavnom gradu Južne Koreje u Seulu prisutan je i predstavnik Udruženja sportskih novinara Srbije – Predrag Milinković. Milinković je ujedno i član Izvršnog komiteta Unije sportskih novinara Evrope (UEPS).

Na sastanku Izvršnog komiteta UEPS-a i dan kasnije na zajedničkoj sednici kontinentalne organizacije i vodećih ljudi AIPS-a odlučeno je da se uputi još jedan oštar protest fudbalskom klubu Mančester junajted koji je za utakmicu Lige šampiona protiv Olimpika tražio astronomsku sumu od 26.000 evra od svakog francuskog radio reportrera. Kako toliko novca ni jedna radio stanica u svetu ne bi mogla da obezbedi, francuski radio reporteri bojkotovali su meč, a Izvršni komitet UEPS-a obratio se pismom Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i Mančester junajtedu.

Na Kongresu AIPS-a održane su promocije kandidata za Zimske Olimpijske igre 2018. godine i prezentacije domaćina narednih Univerzitetskih igara. Izveštaje su podneli predstavnici Svetske fudbalske federacije (FIFA), zatim Letnjih Olimpijskih igara u Londonu 2012, a bilo je reči o novim medijima i problemima sa kojima se suočavaju sportski novinari u svetu. Odlučeno je da se ugroženim područjima od zemljotresa i cunamija, koji je nedavno pogodio Japan uputi donacija.

Kongres je održan pod sloganom „Pametna Koreja – sportska Koreja“ uz podršku Ministarstva kulture, sporta i turizma te zemlje i Olimpijskog komiteta Koreje. Prisutni su i mnogi sportisti poput olimpijske šampionke u umetničkom klizanju Ju Na Kim.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.