Aktivnosti

NOVINARKA IZ SRBIJE NA UNIVERZIJADI

Udruženje sportskih novinara Srbije zahvaljujući dobrim kontaktima u Uniji sportskih novinara Evrope (UEPS) obezbedilo je besplatan boravak za jednog novinara iz naše zemlje na 25. Zimskoj Univerzijadi u Erzurumu. Larisa Petrović, novinarka Sportskog žurnala izveštavala je iz Turske od 27. januara do 6. februara 2011. godine, a sve troškove boravka, ishrane i povratne avionske karte od Istanbula do Erzuruma snosio je organizator takmičenja.

Na Univerzijadi u Erzurumu među 2.475 takmičara iz 52 zemlje, učestvovali su i sportisti iz Srbije. Rekordan broj učesnika pratio je i rekordan broj gledalaca – 170.000. Sa ovog događaja izveštavalo je 686 predstavnika „sedme sile“, što je takođe impozantan broj. Među 10 mladih novinara iz celog sveta, čije je troškove boravka snosio domaćin, bila je i predstavnica naše zemlje, koju je na preporuku rukovodstva USNS-a imenovao glavni i odgovorni urednik „Sportskog žurnala“ Predrag Sarić.

Udruženje sportskih novinara Srbije pokušaće da obezbedi prisustvo jednog talentovanog novinara i na Letnjoj Univerzijadi, koja će se održati u Šenzenu u Kini tokom leta 2011. godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.