Aktivnosti

SONJA NIKČEVIĆ NA SEMINARU U ŠENZENU

Srpska novinarka Sonja Nikčević učestvovala je na prvom seminaru za mlade novinare, koji su za vreme trajanja 26. Letnje Univerzijade u Šenzenu, organizovali Svetska asocijacija sportskih novinara (AIPS) i Međunarodna federacija univerzitetskog sporta (FISU).

 

FISU je odabrao 12 kandidata iz celog sveta i među njima je bila studentkinja Filološkog fakulteta iz Beograda – Sonja Nikčević. Ona je imala priliku da sa ostalim polaznicima seminara izveštava sa Univerzijade u Kini i uči od vrhunskih novinara, članova AIPS-a.

Po dva kandidata sa svakog kontinenta izabrana su na osnovu iskustva, referenci i potencijala koji su pokazali u aplikacijama. FISU i AIPS učesnicima seminara obezbedili su smeštaj, hranu i povratnu avio kartu do Šenzena.

Sonji Nikčević ovo je bila druga Univerzijada na kojoj učestvuje. U Beogradu 2009. bila je volonter, dok je od 12. do 23. avgusta 2011. iz Šenzena izveštavala za „Sportski žurnal“.

Sonja ima 22 godine, diplomirala je u julu anglistiku na Filološkom fakultetu, govori engleski, španski i portugalski jezik. Honorarno radi za sajt „Sportskog žurnala“, a njeni tekstovi objavljivani su i na zvaničnom sajtu Svetske asocijacije sportskih novinara: www.aipsmedia.com.