Aktivnosti

UEPS BIRA SPORTISTU GODINE

Izvršni komitet Evropske unije sportskih novinara (UEPS), čiji je član i naš predstavnik Predrag Milinković, doneo je na sastanku u Dablinu odluku da organizuje izbor sportiste i sportistkinje godine. Planirano je da se završna ceremonija održi sredinom januara u Istanbulu. Murat Agdža već je započeo pregovore sa predstavnicima Turske televizje, koja je izrazila želju da medijski podrži ceo događaj. Za sportsitu i sportistkinju godine glasaće sve članice UEPS-a.

Članovima Izvršnog komiteta putem video linka obratio se Đani Merlo predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) i poželeo još bolje odnose između dve organizacije.

Žan Pol Savar iz Francuske, Rok Tamše iz Slovenije i Predrag Milinković iz Udruženja sportskih novinara Srbije izabrani su za koordinatore specijalnog izdanja magazina UEPS-a povodom Evropskog prvensva u fudbalu 2012. Doneto je nekoliko važnih odluka povodom Statuta i registracije Evropske unije sportskih novinara u Švajcarskoj.

Za članove Izvršnog komiteta organizovana je poseta novom Aviva stadionu, čija je izgradnja koštala 410 miliona Evra.

Sastanku u Dablinu prisustvovali su Janis Daras (predsednik UEPS-a), Čarls Kamenzuli (generalni sekretar), Murat Agdža (blagajnik) i članovi: Džimi Mekgi (Irska), Filip Barker (Velika Britanija), Žan Pol Savar (Francuska), Ginter Fajstlinger (Austrija), Johen Cvingman (Nemačka), Rok Tamše (Slovenija), Jeldar Ismailov (Azerbejdžan) i Predrag Milinković (Srbija). Odsutan je bio samo Rus Lev Rosošik.

Odličan organizator sastanka Izvršnog komiteta bilo je Udruženje sportskih novinara Irske.