Aktivnosti

UEPS BIRA SPORTISTU GODINE

Izvršni komitet Evropske unije sportskih novinara (UEPS), čiji je član i naš predstavnik Predrag Milinković, doneo je na sastanku u Dablinu odluku da organizuje izbor sportiste i sportistkinje godine. Planirano je da se završna ceremonija održi sredinom januara u Istanbulu. Murat Agdža već je započeo pregovore sa predstavnicima Turske televizje, koja je izrazila želju da medijski podrži ceo događaj. Za sportsitu i sportistkinju godine glasaće sve članice UEPS-a.

Članovima Izvršnog komiteta putem video linka obratio se Đani Merlo predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) i poželeo još bolje odnose između dve organizacije.

Žan Pol Savar iz Francuske, Rok Tamše iz Slovenije i Predrag Milinković iz Udruženja sportskih novinara Srbije izabrani su za koordinatore specijalnog izdanja magazina UEPS-a povodom Evropskog prvensva u fudbalu 2012. Doneto je nekoliko važnih odluka povodom Statuta i registracije Evropske unije sportskih novinara u Švajcarskoj.

Za članove Izvršnog komiteta organizovana je poseta novom Aviva stadionu, čija je izgradnja koštala 410 miliona Evra.

Sastanku u Dablinu prisustvovali su Janis Daras (predsednik UEPS-a), Čarls Kamenzuli (generalni sekretar), Murat Agdža (blagajnik) i članovi: Džimi Mekgi (Irska), Filip Barker (Velika Britanija), Žan Pol Savar (Francuska), Ginter Fajstlinger (Austrija), Johen Cvingman (Nemačka), Rok Tamše (Slovenija), Jeldar Ismailov (Azerbejdžan) i Predrag Milinković (Srbija). Odsutan je bio samo Rus Lev Rosošik.

Odličan organizator sastanka Izvršnog komiteta bilo je Udruženje sportskih novinara Irske.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.