Sportske vesti Sve vesti

U Majdanu sportske čarolije u režiji Miše novinara

U mestu Majdan kraj Gornjeg Milanovca i ove godine je održano druženje sportista. Bio je to 21. susret ovoga puta u tri takmičarske discipline: malom fudbalu, šahu i pikadu.

I ništa ne bi bilo neobično da organizator ove sportske manifestacije nije novinar Miloš Miša Savićević koji sportiste godinama dočekuje na svom imanju u mestu Majdan kod Gornjeg Milanovca

– Ranijih godina bilo je i više od stotinu takmičara u raznim disciplinama. Ovoga puta Korona je učinila svoje. Ipak, nismo želeli da izneverimo tradiciju i da ne organizujemo ovo druženje – kaže Mišo.

Ovaj entuzijasta, i sam bivši sportista, godinama je radio kau dopisnik  lista Sport. Preko tri decenije pomno je pratio rezultate klubova iz svih sportova u Gornjem Milanovcu posebno, fudbala, rukometa, košarke… Za to vreme u najstarijem sportskom llistu na Balkanu osvanulo je na stotinak prelepih reportaža  o ekipama i pojedincima iz njegovog kraja.

Bila su to lepa vremena – sa tugom se priseća Savićević. Sve je treperelo od sporta a meni je pripala čast da preko tri decenije izveštavam za moj Sport. Tako je bilo sve do gašenja ovog lista. Nije mu bilo spasa kada su ga preuzeli judi koji nemaju veze sa sportom. Ostao je žal za novinama koje su decenijama bile i cenjene i čitane.

Naravno, bez sporta Miloš nije mogao da zamisli svoj život. Tako je svoje imanje u rodnom mestu Majdan podno planine Rudnik pretvorio u prelep sportski centar. U epicentru su mladi igrači posebna pažnja ja na pionirima. Zato nije žalio truda i novca da sve uredi maksimalno  I druženje je postalo tradicionalno. O njemu se nadaleko čulo. Da je tako potvdjuju i prisustva slavnih imena iz sveta sporta koji rado posećuju ovo druženje.

– Pored učesnika na ovom turniru redovni gosti su fudbaleri koji su prve zvanične korake napravili uoravo ovde kao i nekadašnji asovi poput, recimo, Ilije Katića koji se na prošlogodišnjem turniru družio sa nama. Pozdravio je učesnike i izveo početni udarac. Sve njih smo lepo dočekivali i nadan se da ćemo se i ubuduće vidjati, kao nekad u nekim drugim boljim vremenima – zaključio je Miša Savićević.

Da sve protekne u najboljem redu trude se i njegovi členovi porodice supruga, deca i unučad, svako na svoj način, kao i komšije koje su uvek najzaslužnije za fenomenalno organizovanje „trećeg poluvremena“.

Stole Petković

„ISPOŠTOVALI“ KORONU

Na ovim susretima ranijih godina učestvovalo je stotinak sportista. Toliko je bilo i posmatrača.

– Ovoga puta bilo ih je tridesetak i trudili smo se da svi budu zaštićeni i bezbedni, i učesnici turnira i gosti – kaže organizator.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.