Sportske vesti Sve vesti

Paroh u crkvi, bedem među stativama

Blagoje Gavrilović (38) sportista je za divljenje. Pre svega jer je izvanredan golman koji je igračku karijeru započeo u kraljevačkoj Slogi. Kasnije se oprobao u još nekim klubovima sa područja Kraljeva odnosno Raškog okruga. Završio je bogosloviju i radi kao sveštenik

– Kao i većina klinaca i ja sam prošao fudbalsku školu Sloge gde sam nastupao za sve mlađe selekcije – kaže Blagoje. Potom sam kao stariji omladinac ali i kasnije senior nastupao u timu Bana iz Raške, potom u Metalcu i pre dolaska u Crnokosu u Braći Vuković iz Lađevaca.
Za ovaj klub Blagoja vežu lepe uspomene. Bio je kapiten tima i uporedo igrajući fudbal završio je bogosloviju.
– To mi je bilo i ostalo životno opredeljenje. Moj otac Petar je nekoliko decenija radio kao sveštenik u ovom kraju. I on je zaljubljenik u sport. Pored redovnog posla prisustvuje utakmicama ne samo kluba u kome sam igrao već i klubova nižih i viših rangova sa ovog područja. Tu je i moj brat Karađorđe koji je takođe igrao fudbal ali je kasnije odabrao jedan sasvim drugi posao – kaže Blagoje.
U međuvremenu Blagoje je postao sveštenik i velika želja je bila da u parohiji zameni svog oca. Ali nije mu se dalo.
– Dobio sam službu u selu Ražana kod Kosjerića gde sam ubrzo registrovan za Crnokosu člana a lige Zlatiborskog okruga. Zbog obaveza u početku nisam bio redovan na treninzima ali u idućoj sezoni eto mene među stativama.
Ubrzo je uspeo da podesi tajming na relaciji posao – hobi. Crnokosa se dobrim igrama, i naravno Blagojevim vravurama među stativama, našla u Zonskoj ligi.
– Uspeli smo da pređemo u viši rang dobro smo se borili a ove sezone od ispadanja „spasla“ nas je Korona jer je prvenstvo prekinuto – priča Blagoje.
Njegov odlazak iz svog sela Cvetke i Lađevaca gde je branio podigao je na noge žitelje ova dva mesta. Očekivali su da će Blagoje u ovoj parohiji zameniti oca Petra i tako i dalje stajati među stativama. Čak su i peticiju pisali. Ali služba je služba…
– To mi je, naravno, godilo ali se neka pravila moraju poštovati. Ostaje velika žal jer su se u međuvremenu zbili događaji koji su me podosta ražalostili. Tu pre svega mislim na iznenadnu smrt oca Petra a zatim i na istupanje iz takmičenja mog bivšeg kluba FK Braća Vuković u Moravskoj zoni. To mi je zaista teško palo ali život ide dalje.
Blagoje sada živi i radi u selu Ražana (Kosjerić) sa suprugom Jelenom, dve ćerke i sinom koji nosi dedino ime – Petar. Kad odraste, verovatno neće imati dilemu kojim će se poslom baviti.

Stole Petković

 

RUKAVICE
Za ovog vratara saznao je i u to vreme, pre pet godina, aktuelni golman Crvene zvezde Damir Kahriman.
– Bio sam gost kod Damira koji mi je tom prilikom poklonio dva para golmanskih rukavica. Obišli smo i stadion „Rajko Mitić“.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.