Sportske vesti Sve vesti

Divlje Polje – Kolonija olimpijskih šampiona!

Kraljevo je uvek bilo rasadnik talentovanih sportista koji su svako u svoje vreme uspešno reprezentovali svoju zemlju. Zanimljivo je da su na periferiji grada na Ibru u naselju Divlje polje rođena i tu napravila prve sportske korake petorica budućih učesnika Olipijada. Trojica biciklista Radoš Čubrić i dva njegova sina Rajko i Radiša i dvojica odbojkaša Veljko i Vlado Petković. I verovatno da ništa čudno ne bi bilo da se njihove kuće ne nalaze na udaljenosti od samo 150 metara, takoreći prve komšije.

Najstariji među njima, sada počivši Radoš bio je učesnik olimpiskih igara u Minhenu sada daleke 1972. godine, stariji sin Rajko bio je u reprezentaciji na olimpijadi u Seulu 1988. a mlađi Radiša je kao trener učestvovao na tri ova značajna sportska nadmetanja u Barseloni (takmičar) 1992, Pekingu (2008) i Londonu (selektor) 2012. godine. Postigli su pritom solidne rezultate.

Braća Veljko i Vlado Petković bili učesnici tri Olimpijade. Stariji Veljko u Sidneju 2000. godine kada su odbojkaši osvojili zlatnu medalju pobedivši u finalu tim Rusije maksimalnim rezultataom 3:0, a njegov mlađi brat Vlado bio je u sastavu reprezentacije Srbije na olimpijadama u Pekingu (2008). i Londonu (2012).

Naravno, da su zbog toga ponosni u Kraljevu a najviše u svom malom naselju čudnog imena ali velikog sportskog srca.

Stole Petković

 

KOMŠIJE SE UPOZNALE U KINI

Iako komšije Radiša Čubrić i Vlado Petković prvi put su se upoznali u Pekingu na Olimpijadi. Dve decenije stariji Radiša je već postao poznato ime kada je Vlado rođen. Kasnije putevi se nisu poklapali a slučaj je hteo da se druže u dalekoj Kini.

KOVAČEVIĆI, BRĐOVIĆ, LISINAC …

Na maloj udaljenosti od ove petorke, nešto više od 500 metara, žive braća Nikola i Uroš Kovačević, na drugom kraju grada u Žiči rođen je Dejan Brđović a na sredokraći puta Kraljevo – Vrnjačka Banja Srećko Lisinac. Takođe olimpijci.

 

 

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.