Sportske vesti Sve vesti

Svečano zatvoren Sajam sporta

sajam-sporta-2016

Sekretar u ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić svečano su u nedelju zatvorili peti međunarodni Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“. Ovogodišnji Sajam sporta oborio je sve rekorde i potvrdio status vodeće sportske manifestacije u regionu, a postavljeni su novi standardi u organizaciji i promociji samog događaja.

Sajam sporta pod sloganom „Sport je zakon“ održan je na Beogradskom sajmu u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Učestvovalo je 40 teritorijalnih sportskih saveza, 95 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnici najznacajnijih sportskih institucija u zemlji.

Na 20 terena za aktivaciju, poligonu za atletiku i kros fit, trambulini, ski skakaonici, tatamiju za borilacke sportove, teretani, predstavljeni su svi sportovi, dok je tokom tri dana održan je veliki broj sportskih radionica, predavanja i edukacija o sportu.

Uz domaćina, ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, na Sajmu su učestvovali Paraolimpijski i Olimpijski komitet Republike Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.