Sportske vesti Sve vesti

Stomatolozi na čelu klubova

Momir Stevanović i Zoran Petrašinović nalaze se na čelu klubova u svojim mestima. Momir u Ratini nadomak Kraljeva a Dragan u Realu iz Podunavaca kod Vrnjačke Banje. Zanimljivo je da su i jedan i drugi doktori stomatolozi koji posao obavljaju u ordinacijama u svojim mestima. Ova dvojica entuzijasta u poslednjih desetak godina imaju vidne rezultate. Oba kluba dugo su se nadmetala u ligi Fudbalskog saveza raškog okruga a u poslednje tri sezone članovi su Raško – Šumadijske zone.

Zubi na videlo

Za svaku promenu ranga, pred odlazak u viši ligu potreban je i znatno kvalitetniji sastav ekipe. Treba dovesti pojačanja a to košta. Zli, ali dobro obavešteni, jezici tvrde da su i ovi predsednici odrešili kesu. Naravno, ali na svoj način. Kažu, u šali, prednost kod odabira bila je kvalitet igrača ali sa malim brojem zuba. U međuvremenu doktori bi obavili svoj posao
I jedni i drugi mogli su da se na kraju sezone široko osmehnu. Gazde zbog dobrih rezultata a novajlije zbog „zdravih“ i belih zuba.

Po završetku prošle sezone Real je plasmanom u sami vrh tabele (drugo mesto) ostvario istorijski san prelazak u viši rang takmičenja  Srpsku ligu grupa Zapad.

– Moji momci su igrom i zalaganjem uspeli da se domognu Srpske lige što je do skoro bio samo san ovih momaka ali i ljubitelji fudbala u Podunavcima i okolini. Sada će biti drugačije Igraćemo tako sa klubovima koji imaju znatno većeg iskustva koji su mogu reći starosedeoci u ovoj ligi – tvrdi dr Petrašinović

Dr Momir u protekloj sezoni nije uspeo sa klubom da se vine u viši rang takmičenja ali on je stara čekalica, čovek koji je naoružan optimizmom i strpljivo vreba trenutak za novo dokazivanje-

– Mi smo  već duže vreme u Zoni, pustili smo korene i ravnopravno se nosimo sa ostalim članovima zonskog karavana.  Skockali smo ekipu, osvežili redove i krećemo u nove pobede – optimista je Stevanović.

I u jednom i drugom mestu Ratini i Podunavcima ljubitelji fudbala su se zaželeli dobrog fudbala, igre i rezultata koji će na kraju, nadaju se, doneti veliku i zasluženu radost.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.