Sportske vesti Sve vesti

Španac voli sevdalinke i Teci, teci Ibar vodo

Životna priča jednog navijača

Kraljevčanin Milan Nikolić – među sugrađanima poznat kao Španac jedan je od vatrenijih navijača Sloge. On malena je pratio
bele obzirom da je njegova kuća na samo pedesetak metara udaljena od igrališta kraj Ložionice gde je u gradu na Ibru pedesetih i šezdesetih godina bilo stecište kvalitetnog fudbala. Od tada je prošlo preko šest decenija a Španac je gotovo danonoćno na tribinama gradskog stadiona. Prati treninge, utakmice a upoznat je i sa dešavanjima u taboru belih.

Ima puno prijatelja ali jedno prijateljstvo je duboko urezano u njegovom srcu. Kao momčić razboleo se od tuberkoloze. Dugo vremena provodio je u sanatorijuma. Lečio se i pevao. Sevdalinke je obožavao.

Milan Nikolić (desno) sa autorom teksta

Jednog dana kad sam pustio glas čuo je tamošnji doktor i pitao me koje su mi pesme najdraže. Rekao sam sve koje peva Zaim Imamović. Slučaj je hteo da je lekar poznavao Zaima pa smo mu napisali pismo. Ispričao sam mu sve o mojoj bolesti. Mislio sam da mi neće odgovoriti – kaže Španac. Ipak, odgovor je stigao što je obradovalo mladog Kraljevčanina.

Obećao je i da će se potruditi da pronađe prave lekove jer je i on imao slične probleme. Stigla je pošiljka ja sam disciplinovano uz saglasnost doktora uzimao lekove i hvala bogu ubrzo izašao iz sanatorijuma.

U međuvremenu sa uspehom je završio zanat, zaposlio se u „Termoplastici“ i čekao dan kada će lično upoznati Zaima. Koncert u
Novom Pazaru (1969.) bila je prilika za dugo očekivani susret. Od tada pisma su pristizala sa obe strane, usledile su posete Sarajevu.

Zaim me je zavoleo baš kao i svog sina Nedžada koji je takođe muzičar. Kod njih sam se osećao kao u svojoj kući. U međuvremenu popularni pevač je preminuo. Bila je to velika žalali prijateljstvo i dalje traje. Sin Nedžad je nastavio tamo gde je stao njegov otac.

Zaima sam zvao ćale a njegov sin mi je kao brat. Ostaće večno sećanje na mog dobrotvora – rekao je na kraju Milan Nikolić – Španac koji voli svdalinke ali i svoju Slogu i naravno pesmu „Teci, teci Ibar vodo…“

Stole Petković

Poklon sat sa posvetom

Španac je veoma ponosan na poklon koji je dobio od popularnog pevača: sat sa posvetom „Milančetu, uspomena od Zaima“.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.