Saopštenja

POMOZIMO KOLEGI RISTI KUBURI

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) pridružuje se akciji Udruženja novinara Srbije (UNS) za prikupljanje pomoći za obolelog kolegu Ristu Kuburu.

Poznati novinar i dugogodišnji sportski komentator Radio Televizije Srbije teško je bolestan i gotovo nepokretan leži u bolnici.

Kako je u izjavi za dnevni list „Pres“ rekla ćerka našeg kolege Ljubica, lekari su izjavili da Rista može da se izleči. Međutim, porodica Kubura je u veoma teškoj materijalnoj situaciji i sa teškom mukom obezbeđuje novac za najosnovnije lekove.

Ovaj poznati sportski komentator 2003. godine u RTS-u je proglašen tehnološkim viškom. Posle otkaza Kubura se sudio sa RTS-om i nakon dobijenog spora vraćen je na posao, ali u Centar za istraživanje javnog mnenja na mesto anketara. Međutim, ni to nije dugo trajalo, jer je ponovo dobio status tehnološkog viška, ovaj put definitivno.

UNS i USNS pozivaju kolege novinare, ali i sve druge ljude da se, u skladu sa finansijskim mogućnostima, priključe akciji i uplatom sredstava na žiro račun broj 205-9011004646465-31 kod Komercijalne banke, pomognu kolegi Risti Kuburi i njegovoj porodici.