Saopštenja

NAPADNUT MILAN MILOVANOVIĆ

Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije osuđuje napad Ljubiše Vujovića, predsednika Fudbalskog saveza Kraljeva na Milana Milovanovića – Keša, novinara saradnika „Kraljevačkih novosti“. Nezadovoljan tekstom koji je Milovanović napisao i objavio u pomenutim novinama, Vujović  je ispred prostorija Fudbalskog saveza Raškog okruga najpre Milovanovića uhvatio za uvo, a potom i udario u lice! Fudbalski sudija Dejan Živanović sprečio je dalje maltretiranje Milovanovića.

Ovakav siledžijski akt u suprotnosti je sa svim vrednostima koje krase sport i novinarstvo. Ukoliko je Ljubiša Vujović imao primedbe na tekst „Grković teže povređen“, mogao je da se obrati urednišvu „Kraljevačkih novosti“ i iznese svoje mišljenje, koje bi, sigurni smo, bilo objavljeno. Mogao je i da se obrati sudu, mogao je mnogo toga, ali je čovek koji je predsednik FSO Kraljeva, delegat u Prvoj ligi i sportski direktor FK Sloga odlučio da „deli pravdu pesnicama“ i sam uređuje novine.

USNS očekuje oštru rekaciju državnih organa, fudbalske organizacije i sportske javnosti. Napominjemo da Milan Milovanović nije član Udruženja sportskih novinara Srbije, ali želimo da zaštitimo novinara – saradnika „Kraljevačkih novosti“, kao i sve druge kolege, koje su sve češće na meti onih koji su nezadovoljni njihovim pisanjem.