Saopštenja

APEL ZA OČUVANJE SOS KANALA

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) i Sportski savez Srbije,      najmasovnija sportska organizacija na Balkanu, u čijem sastavu se nalazi 12.000 klubova, 13 udruženja, 94 opštinska  i 74 granska saveza  uputili su APEL najodgovornijim rukovodiocima naše zemlje u kome traže da se u skladu sa  zakonom  reši problem SOS kanala.

Naime, Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) na Javnom konkursu 2006. godine SOS kanalu je dodelila neispravnu frekvenciju, čime je ovu televiziju stavila u neravnopravan položaj u odnosu na sve druge elektonske medije u našoj zemlji.

Zbog ogromne materijalne štete, doveden je u pitanje opstanak ove televizije, a njenim gašenjem, pored pedesetak zaposlenih i njihovih porodica, najviše bi bili oštećeni, upravo, klubovi, savezi i udruženja koji su u sastavu Sportskog saveza Srbije.

Apelujemo na sve nadležne institucije da omoguće SOS kanalu da ima iste uslove za rad kao i ostali emiteri u Srbiji, kako bi se srpski sport predstavio najširoj sportskoj javnosti, jer je to interes svih naših klubova sportskih društava, saveza i sportista.

Pismo koje je uručeno najodgovornijim državnim rukovodiocima, potpisali su predsednici i generalni sekretari Sportskog saveza Srbije i Udruženja sportskih novinara Srbije. Apel su do sada podržali Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, Ministarstvo za rad i spocijalnu politiku, Udruženje novinara Srbije (UNS), Udruženje državnih reprezentativaca Srbije, republički Zavod za sport i medicinu sporta, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Fudbalski savezi Srbije i Beograda.

Na spisku onih koji su uz  SOS kanal u ovom teškom trenutku, nalaze se: Vaterpolo savez Srbije, Rukometni savezi Beograda i Srbije, Košarkaški savez Srbije, zatim atletski, džudo, bokserski, kik-boks i rvački savez, Triatlon asocijacija Srbije, Tekvondo asocijacija Srbije, kao i brojni klubovi i sportska društva (Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Spartak Subotica, Radnički Beograd).