Aktivnosti

Pismo bivših sportista premijeru Aleksandru Vučiću

Poštovani gospodine predsedniče,

Vama je poznato da je sport odavno prestao da bude samo fizička delatnost. On je snaga koja spaja, ujedinjuje, prezentuje svoju sredinu i predstavlja progres u svakom društvu. Ovu snagu, na sreću svih nas sportista, baš ste Vi predsedniče prepoznali bolje i snažnije od bilo koga pre Vas, na čemu smo Vam neizmerno zahvalni. Nikada više sportskih terena, bazena, hala, stadiona, stipendija, dotacija i nacionalnih priznanja. Sve ovo je otvorilo put armiji mladih polaznika u raznim programima ove značajne društvene delatnosti. A što će višestruko vratiti našoj zemlji kroz sve gore izrečeno, ali i kroz ono najvažnije, imaćemo zdraviju naciju.

Pre 20 godina sve ovo je prepoznao jedini domaći, sportski TV kanal SOS, koji u svojoj TV šemi ima mesta za rekreativni, razvojni, vrhunski sport, ali i ogroman broj sati edukativnog i zdravstveno-sportskog programa.

Svi mi smo zahvalni SOS kanalu što dve decenije promoviše naš sport, ali i na autentičan način čuva od zaborava najsjajnije utakmice i događaje iz blistave istorije našeg sporta u kojima smo i mi učestvovali. Istovremeno smo veoma zabrinuti saznanjem da je SOS kanal zbog nelojalne konkurencije, predugog sudskog spora i pritisaka od strane SBB-a, na pragu gašenja. Bio bi to nenadoknadiv gubitak za srpski sport.

Mi smatramo da Srbiji – zemlji sporta treba TV kanal koji se bavi samo promocijom srpskog sporta, posebno školskim sportom i akcijama koje su u funkciji popularizacije fizičke aktivnosti i zdravog života.

Ne možemo a da se ne upitamo zbog čega se u kablovskoj mreži najvećeg operatera emituje 6 kanala Sport kluba (koji promoviše strani sport) i ni jedan domaći srpski sportski kanal (TV Arena i SOS kanal)?

Zašto 10 godina traje sudski spor SOS kanala i Ratel-a i RRA koji su ovoj televiziji dodelili neispravnu frekvenciju i SOS kanal doveli na ivicu opstanka?

Zašto država ne sankcioniše TV kanale koji nisu u pravnom i poreskom sistemu Srbije, čime je ugrožen opstanak domaćih televizija, koji poštuju sve zakone Srbije?

Mi ne tražimo da SOS kanal bude privilegovan, već da ima iste uslove kao konkurenti. Zato Vas predsedniče molimo, da nam kao čovek koji zna i razume značaj sporta, pomognete da ne dozvolimo da se ugasi jedina domaća televizija koja promoviše sport kao takmičenje, ali i kao način zdravog života.

Unapred zahvalni

Inicijator i autor teksta Žarko Varajić, a podržali ga:

 1. Rajko Baltić
 2. Boris Beravs
 3. Slobodan Branković
 4. Ljubinko Veselinović
 5. Dragan Vujković
 6. Momčilo Moca Vukotić
 7. Goran Grbović
 8. Miroljub Damjanović
 9. Dražen Dalipagić
 10. Milun Delić
 11. Ljubinko Drulović
 12. Dragan Životić
 13. Žarko Zečević
 14. Dr Moma Jakovljević
 15. Srećko Jarić
 16. Tadija Kačar
 17. Stanislav Karasi
 18. Svetlana Kitić
 19. Mara Kovačević
 20. Dane Korica
 21. Vladimir Koprivica
 22. Andrej Kulundžić
 23. Vladislav Lale Lučić
 24. Dušan Maravić
 25. Radmilo Mihajlović
 26. Savo Milošević
 27. Mitar Mrkela
 28. Radmilo Mišović
 29. Dano Pantić
 30. Žarko Paspalj
 31. Borislav Pelević
 32. Đorđe Perišić
 33. Svetislav Pešić
 34. Mirko Poledica
 35. Vladica Popović
 36. Mirko Puzović
 37. Radovan Bata Radović
 38. Ratko Radovanović
 39. Dragoslav Ražnatović
 40. Vuk Rašović
 41. Spasoje Samardžić
 42. Dušan Savić
 43. Ljubiša Simić
 44. Ljiljana Stanojević
 45. Blaž Stojanović
 46. Vladimir Cvetković
 47. Dragan Džajić
 48. Dragoslav Šekularac
 49. Milutin Šoškić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.