Komentari Sve vesti

Olgica Nikolić: Pokrivalica sa penaltika

Početak nove fudbalske sezone u Srbiji propraćen je starom praksom razmene saopštenja oštre retorike Crvene zvezde i Partizana, pa zvuči nevažno ko je ovog puta prvi odapeo otrovnu strelicu, a ko uzvratio kamenom.

Samo u prvi mah, jer brzopotezno oglašavanje šampiona sa „Rajka Mitića” na jedanaesterac dosuđen viceprvaku iz Humske ima širi kontekst, odnosno lako prepoznatljivu nameru da se, u maniru najveštijih majstora spinovanja, pažnja javnosti i medija skrene sa jače, intrigantnije i bitnije teme. Naravno, škakljive po čelnike crveno-belih, koji su prvog dana vikenda prećutali objavljenu informaciju sa sajta Agencije za privredne registre, o 32, 1 miliona evra duga na kraju 2019. godine, a dan kasnije zavapili za regularnost tek startovale Super lige, ukazujući Fudbalskom savezu Srbije na „nepostojeći penal u Kruševcu” i pokušaje večitog rivala da „otimanjem i krađama dođe do titule”.

Ko god da je ispisao ove i propratne redove na klupskom sajtu nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta – generalni direktor Zvezdan Terzić, pres služba ili neko treći – znao je šta radi, jer se navijački plebs i novinarski esnaf uvek rado, dugo i krvavo glođu oko takvih „koski”. I tako zaluđeni smetnu sa uma ono od čega se „živi”. U ovom slučaju logična i nužna pitanja imenovanoj alfi i omegi Zvezde o enormnom dugu: drugim klubovima (čak i Partizanu), bivšim igračima i funkcionerima crveno-belih, poreskoj službi, komunalnim preduzećima, bankama, menadžerima… I to, da stvar bude neverovatnija i teže svarljiva, posle dva vezana učešća u Ligi šampiona, za naše pojmove nemalo bodova osvojenih u tom elitnom UEFA takmičenju, jednom proleću u Ligi Evrope, više skupih prodaja igrača i gumicom izbrisanih bankarskih dugova (sam Terzić se posebno hvalio poslednjom stavkom). A, sve to u kasu slilo desetine i desetine miliona evra (in)direktne zarade od podviga s pečatom bivšeg trenera Vladana Milojevića.

Ako se u Ljutice Bogdana uopšte budu oglašavali tim povodom, a to ne bude na konferencijama organizovanim za probrane medije, za očekivati je da se „vade” pričom o ulaganjima u ekipu, jer bez toga nema proboja u evropsku elitu (istina), i kamari nasleđenih dugova (istina), bez bavljenja svojim zaslugama za neočekivano sitno umanjenje duga u odnosu na 2018-u. Do tada će iz drugog plana pratiti lavinu (ne)stručnih seciranja odluke sudije Danila Grujića da najstrože kazni sprečavanje Uroša Vitasa da u šesnaestercu Kruševljana reaguje na loptu iz kornera, bez obzira što su je, komentarima, podržale kolege glavnog arbitra meča Napretka i Partizana. Eventualno, upute poneki ritern na žestoke lične stavove potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića, zaduženog za pravničku problematiku ali i verbalne ratove sa Zvezdom i Savezom.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.