Sportske vesti Sve vesti

Odbojkaši Ribnice ponos grada na Ibru

Kraljevo se diči sportistima

Milan Simojlović

Sportska tema broj jedan već nekoliko nedelja u Kraljevu je Odbojkaški klub Ribnica. Kako i ne bi kada već nekoliko nedelja drže sami vrh u Super odbojkaškoj ligi Srbije. Osam kola isto toliko pobeda i pride još dve pobede u Kupu sa Crvenom zvezdom i ekipom Niša. Za ljubitelje ovog sporta takav učinak je veliko iznenađenje. Međutim…

– Prišli smo poslu veoma ozbiljno, dobro smo radili na treninzima, skockali smo njkipu i sa puno optimizma krenuli u pohod ka vrhu. Imamo sve pobede i nadam se da ćemo i dalje nastaviti pobednički niz – kaže trener Milan Simojlović.

U Ribnici se pred početak prvenstvene sezone desila smena rukovodstva. Mnogi su vrteli glavom prognozirajući brzi pad iovog talasa u organizaciji kluba. I eto desilo se čudo. U hodu je popunjavana ekipa ali je oslonac i dalje na starim proverenim snagama iz predhodnih sezona. Sve to i pre svega veliko drugarstvo dalo je rezultate.

Ovaj uspeh je i povod da se ljubitelji sporta, naročito oni iz mlađe populacije navijača, podsete na još jednu uspešnu generaciju.

OK RIbnica – osvajači Kupa 1978.

Bilo je to 1978. godine. Tada su odbojkaši Ribnice izborili mesto za finalni turnir Kupa Srbije. Predvođeni legendarnim, sada počivšim, trenerom Dušanom Boškovićem osvojili su pobednički pehar savladavši pritom kolose kakvi su bili Mladost monter (3:1), Modriču (3:1), i Vojvodinu (3:2). Ovaj najveći uspeh jednog sportskog koletiva iz Kraljeva pored pomenutog Boškovića, ostvarili su na terenu: braća Bićanin (Jovan i Aleksandar), trojica braće Kovačević (Milorad, Zoran i Ljubomir), Terzić, Prodanović, Filipović, Lazarević, Radaković, Vilimanović, Miković i Stojanović. Njihova imena će se pamtiti.

Sadašnja ekipa Ribnice ima priliku da dostigne takav nivo a možda i prestigne. U prvenstvu su trenutno nadmoćni a i u Kupu gaze svoje rivale. Ali to će biti priča za neku drugu priliku.

Stole Petković

Kapiten daje krila

Trener Simojlović uspešno vodi ekipu a ton igre daje njegov kolega iz igračkih dana kapiten Ivan Todorović (38) koji je posle duge pečalbe rešio da svojim iskustvom pomogne klubu u kome je započeo karijeru. Bio je to pun pogodak.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.