Nagrade

NOVINARI GLASALI ZA ZORANU ARUNOVIĆ

U tradicionalnoj anketi koju organizuje Udruženje sportskih novinara Srbije za sportistu godine proglašena je Zorana Arunović, osvajačica zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj.

Žiri USNS-a koji je zasedao 21. decembra u Beogradu, doneo je odluke o godišnjim dobitnicima tradicionalnih priznanja za najuspešnije sportske novinare i fotoreportere odnosno snimatelje. Žiri, koji je radio u sastavu: Marko Marković, predsednik i članovi: Zoran Milović, glavni urednik „Sporta“, Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik „Sportskog žurnala“, Dragiša Kovačević, vlasnik i glavni urednik „SOS kanala“, Jovan Tanurdžić, „Dnevnik“ Novi Sad i Stevan Kovačević, Radio Beograd, imao je izuzetno težak zadatak da, u do sada najačoj konkurenciji od kada su nagrade uspostavljene, izabere najbolje.

Na kraju je odlučeno da se priznanje „Novinar godine“ dodeli: Miroslavu Nešiću iz Radio Beograda, za elektronske medije i Vojinu Veličkoviću iz Sportskog žurnala za štampane medije. Priznanje „Kamera godine“ pripalo je Milanu Rašiću, fotoreporteru „Sportskog žurnala“. „Dopisnik godine“ je Tomislav Todorović, dopisnik „Politike“ iz Niša, dok je nagrada za životno delo dodeljena Dušanu Markoviću, dugogodišnjem novinaru i uredniku „Narodnih novina“ iz Niša.

Priznanje za „Izdavački poduhvat godine“ pripalo je Čedomiru Šoškiću za ediciju „Olimpijski vekovnik“ u izdanju „Službenog glasnika“. Svečana dodela nagrada obaviće se u utorak 28. decembra 2010. godine u Svečanoj dvorani Udruženja novinara Srbije u Resavskoj 28/I u 14 časova.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.