Nagrade

KONKURS ZA NAJBOLJE

I ove godine Udruženje sportskih novinara Srbije, organizuje izbor “Sportiste godine” – tradicionalnu akciju kojom najuspešniji sportisti dobijaju odgovarajuće priznanje od onih koji su najmerodavniji da im jedno takvo priznanje dodele, od sportskih novinara. Molimo Vas da uzmete učešće u ovoj akciji i pošaljete svoje predloge.

Rok za slanje predloga je 10.12.2010.

Što se tiče priznanja za najbolje pojedince u našem esnafu i ovog puta proglasićemo
“ Novinara godine “, “Kameru godine” i “Dopisnika godine“, a tradicionalno će mo dodeliti i priznanje “Za životno delo”.

Kriterijumi za dodelu ovih nagrada su sledeći:

1.“Novinar godine”
– Za ovo priznanje mogu konkurisati svi novinari iz elektronskih i štampanih medija koji su tokom godine imali veći broj tekstova, reportaža, prenosa, feljtona ili drugih vrsta novinarskih izraza, kojima su obeležili godinu i ostavili značajan trag u sportskom novinarstvu.
– Kandidati za ovo priznanje moraju imati besprekorno čiste biografije sa stanovišta moralnog, etičkog i profesionalnog kodeksa, kao i da su svojim radom doprineli podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

2.“Kamera godine”
-Za ovo priznanje mogu konkurisati kamermani i fotoreporteri koji su tokom 2008. imali veći broj zapaženih fotografija, fotoreportaža, prenosa itd. kojima su takođe obeležili godinu i ostavili značajan trag u svojoj profesiji.
-Za ovo priznanje mogu konkurisati kolege koje imaju čiste biografije i koje su svojim radom značajno doprinele podizanju profesionalnog nivoa i ugleda sportskog novinarstva.

3.“Životno delo”
– Podrazumeva se da za ovu nagradu mogu konkurisati oni sportski novinari, fotoreporteri i kamermani koji su u svom dugogodišnjem radu dali izuzetno veliki doprinos podizanju ugleda, nivoa i sveukupnog tretmana profesije “sportski novinar”

4.“Dopisnik godine”
– Za ovu nagradu mogu konkurisati dopisnici svih medija koji su izveštavali o značajnim događajima, a zbog kriterijuma za dodelu nagrade “Novinar godine” ne mogu ući u ravnopravnu konkurenciju za istu. Kandidati za ovu nagradu moraju ispunjavati iste profesionalne uslove kao i za nagradu “Novinar godine”.

Predloge za nagrade sa adekvatnim obrazloženjem i prilozima (tekstovi, fotografije, snimci) mogu slati redakcije, pojedinci i sekcije sportskih novinara iz cele Srbije na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, I sprat, 11000 Beograd ili putem E-maila: usns@uns.org.rs. Sve predloge razmatraće sedmočlani žiri sastavljen od nauglednijih sportskih novinara.

Rok za slanje predloga je 10.12.2010. godine.

Ceremonija dodele priznanja kao i proglašenje sportiste godine obaviće se krajem decembra 2010. godine o čemu će uslediti naknadno obaveštenje.

Za više informacija možete se obratiti sekretaru USNS Bobanu Igrutinoviću na tel/fax. 011-334-1815 ili na adresu: Udruženje sportskih novinara Srbije, Resavska 28, I sprat, 11000 Beograd .

Vladimir Dedić, predsednik USNS

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.