Sportske vesti Sve vesti

Nastaviti kontinuitet dobrih rezultata

Bokserski klub Vojvodina počeo je pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu. Prve u salu ušle su najtalentovanije školarke koje su na završnim pripremama naše reprezentacije. One se pod komandom selektora Dragana Vasiljevića Durunge sa najtalentovanijim vršnjakinjama iz cele Srbije pripremaju za evropski šampionat za školarce koji će biti održan u Sarajevu od 10. do 21. avgusta. U sastavu reprezentacije Srbije u Sarajevo na Prvenstvo Evrope za školarce će otputovati i dve članice Bokserskog kluba Vojvodina, Sofija Grubešić u kategoriji do 52 kilograma i Saša Berklović u kategoriji bokserki do 48 kilograma. One će u reprezentativnom dresu pokušati da nastave tradiciju osvajanja medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja klupskih drugarica juniorski Dragane Jovanović, Anđele Ilić i Željane Amidžić:

„U ovoj sezoni je najvažnije da nastavimo kontinuitet rada iz prethodnih godina jer uvek neko od naših boksera i bokserski u mlađim uzrasnim kategorijama učestvuje na evropskim šampionatima i što je najvažnije donose odličja. Verujemo da će i na predstojećem kontinentalnom šampionatu u Sarajevu bokserke Vojvodine na najlepši način predstavljati klub i svoju zemlju. Rukovodstvo kluba će biti u Sarajevu i na taj način im pružiti maksimalnu podršku“ – kaže predsednik Bokserskog kluba Vojvodina Milan Kozomora.

Naše ekipno prvenstvo u boksu je skoro okončano, šampion je Bokserski lub Sombor. Novosađani su nastupali sa najmlađom ekipom u šampionatu. Odluka kluba je bila da se da šansa najtalentovanijim bokserima iz sopstvene škole boksa.

„Nismo ni očekivali neke posebne rezultate od naših mladih takmičara. Cilj nam je bio da se naši najtalentovaniji takmičari kroz ekipni šampionat kale i pripremaju za za predstojeći Olimpijski ciklus u kojem bi trebalo da pokažu sav svoj talenat i ostvare zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Krajem godine u Beogradu će biti održano Svetsko prvenstvo za boksere i bokserke do 23 godine, pa su i naše aktivnosti uslovljene potrebama naše reprezentacije. To nam je sada prioritet a nakon toga ćemo se fokusirati na naša domaća seniorska takmičenja“ – predočava strategiju rada Novosađana Milan Kozomora.

 U bokserskoj sali Sportskog i poslovnog centra Vojvodina radi se u dve smene. Interesovanje za „plemenitu veštinu“ iz godine u godinu je sve veće pa u klubu trenutno boks aktivno vežba više od pedeset devojčica i dečaka.

Lj. Zvizdić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.