Komentari Sve vesti

Milan Mažić (MVP portal): Borac Banja Luka

Dve utakmice Srpske lige

Evo i bloga kojim završavamo prvo tromesečje sa novim temama. Posao oko sređivanja utakmica mi još nije gotov, iako se sada već nazire kraj, pa mogu da nagovestim da ćete imati preko 300 utakmica na Jutjub kanalu kada sve bude privedeno kraju. Kada sam počeo sa ovom pričom javili su mi se mnogi drugari iz svih krajeva sveta, sa željom da dopune moju kolekciju, što nisam mogao da odbijem. Naravno, zadržao sam se na utakmicama ex YU klubova i reprezentacije Jugoslavije igranim u XX veku, bar za sada. I tu ima svega i svačega, ali zasigurno sjajne košarke i vrhunskih igrača!

Pre nego što napišem par redaka o utakmicama koje su na redu za predstavljanje, moram da napomenem još nešto. Naime, od pre dve nedelje započeo sam postavljanje video situacija sa, mogu reći, sumnjivim (nejsanim) sudijskim odlukama i taj potez je naišao na veliki odziv i to ne samo kod sudija. Naime, krenuo sam sa komentarom situacije postavljene baš na „MVP portalu“, košem koji je postignut 0.1 sekund pre kraja susreta, što je jako neuobičajena situacija, a nastavio sa nizom situacija za koje sam dobijao pitanja da dam svoje mišljenje. Ispostavilo se da vi, koji košarku volite i istu gledate, imate nedoumice koje i mi koji smo bili (ili smo još) sudije nismo sigurni kako bismo rešili. Stoga sam odlučio da svaki dan postavim po jednu situaciju koja nije baš najjasnija i istu nakon par dana pojasnim, bar iz mog ugla i uz pomoć svih kometara koje sam primio.

Ovakvi video klipovi se uglavnom koriste u svrhu edukacije sudija, a meni je pravo zadovoljstvo kada i nekome ko nije košarkaški sudija pojasnim čudnu situaciju koja se desila. Zato vas pozivam da šaljete situacije i pitanja, na koja ću rado dati svoje mišljenje.

A sad malo o mojoj arhivi. Pred vama su dve potpuno različite utakmice, igrane nedelju za nedeljom, u kojima je isti tim bio domaćin. Borac Nektar je te sezone utakmice igrao u novoizgrađenoj hali u Železniku, pa iako su bili domaćini uvek je bilo mnogo više gostujuće publike. Borac je, iako iz druge države, u to turbulentno vreme bio ozbiljan činilac u srpskoj košarci. Probijao se kroz srpsku ligu sigurno, iako je ekipa putovala na relaciji Banja Luka – mesto odigravanja, a trenirala usput i gde je stigla. Svaka čast svima u Borcu koji su tih godina radili na organizaciji, jer su igračima i stručnom štabu stvorili uslove za rad kakve i zaslužuju.

U prvoj utakmici protiv Zemuna vidljiva je očigledna razlika u kvalitetu između ekipa, što se oslikalo u 30 poena plusa za domaće na kraju utakmice. Mislim da je na klupi Zemuna tada bio Novica Čičić, koji je prethodno vodio kadete Partizana. Igrača se ne sećam, ipak je davno to bilo. Domaći vođeni sa klupe od Gašića i sa Negovanovićem na pleju igrali su u to vreme ozbiljnu košarku. Utakmicu sam sudio sa Ciletom Stojanovićem, legendom iz Leskovca, koji je dugo vremena vodio regionalnu kancelariju KSS u tom regionu.

Utakmica protiv Klika iz Arilja je bila sasvim druga prča. Iako se iz ekipe Klika ne sećam nikoga sem sjajnog Arnautovića (čiji je nadimak čini mi se bio Limun), sećam se da je Klik bila ekipa koja je i na gostujućim terenima, a posebno kod kuće, svima u ligi bila ozbiljan protivnik. Utakmicu sam sudio sa Čajom, mojim parnjakom sa kojim sam te godine ušao na IA ligu, a četiri godine kasnije išao na polaganje za međunarodni znak. Čaki i ja smo bili kao braća i na terenu se to itekako vidi i oseća.

Uživajte u ove dve srpskoligaške utakmice!

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.