Komentari Sve vesti

Milan Mažić (MVP portal): Beobanka i Zvezda u Hali sportova

Verujem da bi ova ekipa crveno-belih da danas igra lagano osvojila neki evropski trofej.

Prošlo je neko vreme u kojem ste se, nadam se, već navikli da očekujete nešto novo iz moje male košarkaške kuhinje. Kako je ovo 10, jubilarni, blog sa novom tematikom iskoristiću priliku da se zahvalim svima koji su mi u prethodnom periodu pisali i javljali se da podrže ideju. Naravno, ekipa „MVP portala“ je sve vreme uz mene i moje ideje i na tome im se svesrdno zahvaljujem. Sve vas koji čitate ove redove i, što je još važnije, gledate materijale koje postavljam pozivam da subskrajbujete moj YouTube kanal kako biste bili u toku sa novim video materijalima i utakmicama koje se redovno kače na njega. Takođe vas pozivam da sve vaše prijatelje koji su iskreni ljubitelji košarke uputite na istu adresu, kako bi se kanal što lakše održao i širio. I u narednom periodu vas očekuje puno dobre košarke, pa sam ubeđen da ćete da uživate.

Ono što želim da naglasim je da počinjem postavljanje video klipova sa „sumnjivim“ i zanimljivim sudijskim odlukama, na koje će arbitri širom Evrope davati komentare. Na kraju ću se potruditi da svaki klip dobije finalnu ekspertizu u odnosu na pravila igre i mišljenje najboljih evropskih sudija. Ukoliko imate bilo kakvih situacija koje bi želeli da prokomentarišem možete mi poslati video kako bi ga okačio na svoj kanal.

Pred nama je još jedna zanimljiva utakmica iz „Hale sportova“ na Novom Beogradu u sezoni u kojoj sam se spremao za međunarodni ispit. Utakmicu sam sudio sa jednim od naših najboljih sudija Milovojem Jovčićem, koji je poslednjih 15-ak godina u vrhu evropskog suđenja. Kako smo generacijski veoma blizu lako smo se na terenu razumeli i odlično sarađivali.

Iako u „Hali sportova“ na Novom Beogradu nije bilo puno publike, kao i uvek bilo je 50 odsto ljudi iz košarke: trenera, igrača, sudija, košarkaških radnika. A to je nekako najgora publika koja ne prašta greške. Tako da je pritisak te vrste bio uvek prisutan za utakmice koje se sude u Beogradu, da se ne ponavljam.

Na obe klupe dva sjajna stratega – Joca Antonić na klupi Zvezde i Darko Ruso na klupi Beobanke. Ekipa domaćih mlada i našpanovana sa mladim nadama ŠubaromBožićemGlintićem, ali i iskusnim Oliverom Popovićem i Kusmukom gajila je odbrambeni stil igre, pa nije čudno što je na ovoj utakmici postignuto ovako malo poena.

Sa druge strane, Crvena zvezda sa sve samim asovima: iskusnim TopalovićemLukovskim i Bolićem i mladim nadama TicomJestratijevićemVujanićemRadmanovićemRakočevićem… Trener Antonić je bio na slatkim mukama koga pre da ubaci. Verujem da bi ova ekipa Zvezde da danas igra lagano osvojila neki evropski trofej.

Iako je Zvezda u ovoj utakmici pobedila nakon iste je Joca Antonić otpušten, a na njegovo mesto je došao Momir Milatović. Ni Moma se nije zadržao do kraja sezone, već je zamenjen kasnije sa Laletom Lučićem, ali o tome u nekim narednim blogovima.

Uživajte u ovoj tvrdoj prvoligaškoj utakmici!

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.