Sportske vesti Sve vesti

Majske nagrade SSS Predragu Milinkoviću i Radi Nikolić

U Skupštini Republike Srbije, na svečan način su dodeljene “Majske nagrade” za 2020. i 2021. godinu. Prošle godine manifestacija nije mogla da se održi zbog korone, sada su se stekli uslovi da se na jednom mestu nađu laureati za obe godine.

Kao i obično prisustvovao je veliki broj sportskih radnika iz čitave Srbije. Predvodili su ih ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i druge istaknute ličnosti srpskog sporta.

Pozdravljajući prisutne predsednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni rvač Davor Štefanek je rekao:

– Žao mi je što nismo mogli da se skupimo i prošle godine. Ali neka današnja svečanost bude znak da smo pobedili koronu i da se vraćamo normalnom životu.

Zatim se prisutnima obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je čestitao dobitnicima.

– Poštujemo rezultate iz prošlosti, bilo je rekordno uspešnih godina. Sada želimo da napredujemo, da se borimo sami sa sobom, da takvi izazivamo respekt u svetu. Predsednik Vučić voli sport, pomaže, nikada nismo imali ovoliko novca, jačaju klubovi, infrastruktura je sve bolja. Teškoće godine za nama je osetio čitav svet. Mi smo se svojim sistemom sporta uspešno odbranili. Vakcinisali smo se i apelujem da se svi vakcinišu. Jedino tako možemo napred..

Laureati u oblasti sportskog novinarstva su, Predrag Milinković iz RTS-a za 2020. i dugodišnji novinar Sporta Rada Nikolić, za 2021. godinu. Za ovo prestižno državno priznanje Predraga Milinkovića i Radu Nikolić, predložilo je Udruženje sportskih novinara Srbije. Odluka petočlane komisije SSS, u čijem radu je učestvovao i predsednik našeg Udruženja Petar Denda, bila je jednoglasna.

Svi dobitnici nagrada za 2020. i 2021: olimpijski sportista Uroš Kovačević (odbojka), Bobana Veličković (posthumno streljaštvo), neolimpijski sportista: Milovan Vesnić (automobilizam), Teodora Manić (kik boks), sportista sa invaliditetom: Dejan Jokić ( streljaštvo) Danijela Jovanović (tekvondo), teritorijalna organizacija: SS Subotice, SS Pančevo, sportske organizacije: FK Crvena zvezda, Karate savez Vojvodine, sportski stručnjak:  Marina Maljković (košarka), Svetislav Pešić (košarka), sportski funkcioner: Nenad Lalović (rvanje), Simo Salapura (karate), životno delo: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posthumno), mediji: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (sajt Sport klub).

Petočlana komisija SSS razmatra predloge

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.