Sportske vesti Sve vesti

Kraljevčani kolekcionari pehara Kupa Srbije

Tadašnji mladići osvajači Kupa na druženju posle četiri decenije i ovogodišnji osvajači pehara (slika gore)

Odbojka je svakako sport broj jedan u gradu na Ibru. Godinama se kraljevački odbojkaši nadmeću u najvišem rangu takmičenja koje se igra u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije. Ova sezona će svakako zlatnim slovima biti upisana u istoriju kluba.

Osvojeno je najpre drugo mesto u prvenstvu i tako izboren plasman za evropsko takmičenje a kruna svega bilo je osvajanje Kupa Srbije. Tada je savladan Radnički iz Kragujevca.  To je već duže vreme i glavna tema razgovora ne samo u sportskim krugovima. Kup je sovojen pa je u vitrine Ribnice posle pune 43 godine ponovo stigao veliki pehar namenjen pobedniku ovog odbojkaškog nadmetanja. To su 1978. godine osvojili tadašnji momci koji su u to vreme takođe bili sportisti o kojima su se ispredale najlepše priče.

Odbojkaši su oduvek gajili veliko drugarstvo a da je tako pokazalo je druženje od pre tri godine kada su se za istim stolom našli svi oni koji su u prošlom veku svom gradu doneli veliku radost. I ne samo to. Oni koji su ostali u Kraljevu su i te kako oslonac za sve generacije dosadašnjih osvajača Kupa. Uvek su na svim utakmicama Ribnice, verni su navijači, spremni da dodele i po neki dobronameran savet mlađim kolegama.

Tako je bilo i nedavno na finalu u Vrnjačkoj Banji. Istina nije bilo navijača ali je zato njihovo prisustvo bila velika podrška.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.