Sportske vesti Sve vesti

Kraljevčani kolekcionari pehara Kupa Srbije

Tadašnji mladići osvajači Kupa na druženju posle četiri decenije i ovogodišnji osvajači pehara (slika gore)

Odbojka je svakako sport broj jedan u gradu na Ibru. Godinama se kraljevački odbojkaši nadmeću u najvišem rangu takmičenja koje se igra u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije. Ova sezona će svakako zlatnim slovima biti upisana u istoriju kluba.

Osvojeno je najpre drugo mesto u prvenstvu i tako izboren plasman za evropsko takmičenje a kruna svega bilo je osvajanje Kupa Srbije. Tada je savladan Radnički iz Kragujevca.  To je već duže vreme i glavna tema razgovora ne samo u sportskim krugovima. Kup je sovojen pa je u vitrine Ribnice posle pune 43 godine ponovo stigao veliki pehar namenjen pobedniku ovog odbojkaškog nadmetanja. To su 1978. godine osvojili tadašnji momci koji su u to vreme takođe bili sportisti o kojima su se ispredale najlepše priče.

Odbojkaši su oduvek gajili veliko drugarstvo a da je tako pokazalo je druženje od pre tri godine kada su se za istim stolom našli svi oni koji su u prošlom veku svom gradu doneli veliku radost. I ne samo to. Oni koji su ostali u Kraljevu su i te kako oslonac za sve generacije dosadašnjih osvajača Kupa. Uvek su na svim utakmicama Ribnice, verni su navijači, spremni da dodele i po neki dobronameran savet mlađim kolegama.

Tako je bilo i nedavno na finalu u Vrnjačkoj Banji. Istina nije bilo navijača ali je zato njihovo prisustvo bila velika podrška.

Stole Petković