Komentari Sve vesti

Jovan Sekulić: Povratak golgetera

Andrija Kaluđerović je nosio dres 24 kluba, igrao na tri kontinenta i u 15 zemalja

Evo me opet. Dugo me nije bilo, ali eto, došlo je vreme da se opet oglasim. A vratio me je, praktično, još jedan povratnik. U naš fudbal. Andrija Kaluđerović, golgeter i rekorder. Napadač koji je drugi najbolji strelac u istoriji Srbije, čovek koji je promenio 24 kluba, igrao na tri kontinenta i u 24 kluba.

Na proleće, Andrija će nositi dres Proletera iz Novog Sada u kome je proveo tek nešto oko mesec dana pre nego što se poslednji put otisnuo u inostranstvo.

– Iz Proletera sam otišao jer je stigla sjajna ponuda. Evo me opet u Novom Sadu, iako sam imao dosta poziva, rešio sam da se i na ovaj način odužim ljudima koji su bili korektni prema meni. Vratio sam se i Proleteru ću se odužiti golovima – mirnim, ali čvrstim glasom priča Kaluđerović. ¬– I budite sigurni da ih neću razočarati.

Andriji valja verovati jer je njegova karijera „popločana“ golovima.

– Tako je, gde god sam igrao, bio sam najbolji strelac. Krenuo sam iz OFK Beograda, u Rad sam se, na primer, vraćao čak četiri puta što valjda govori da sam se dokazao i kao strelac i kao čovek.

Kaluđerović s ponosom ističe da je nosio dres, kako on kaže, četiri od pet naših najboljih klubova.

– Za mene su, uz Crvenu zvezdu i Partizan, Vojvodina, OFK Beograd i Rad najbolji. To je moje mišljenje. Naravno, nisam igrao za Partizan, a to meni kao zvezdašu ne bi ni priličilo.

Na pitanje da li oseća žal što je dres Crvene zvezde nosio samo godinu i po dana, Andrija odgovara kao iz topa.

– Ne, to je sudbina. Ja sam u Zvezdi sve vreme bio prvi napadač, na 55 utakmica postigao sam 30 golova i bio prvi strelac. Dakle, nisam ostao dugo ali sam uvek imao glavnu ulogu. I na to sam ponosan.

Sledi i objašnjenje zašto je došlo do rastanka.

– Nema tu mnogo priče, sve je tada, pa i Zvezdu, drmala finansijska kriza, a onda je stigla ponuda iz Kine koja se ne odbija. Bilo je to, u tom trenutku, najbolje rešenje i za klub i za mene. I prijateljski smo se rastali.

Obišao je Andrija čitav svet, uzduž i popreko, pa me je interesovalo koje su zemlje ostavile na njega najjači utisak.

– Španija, Australija i Novi Zeland.

A gradovi? Ne razmišlja sjajni golgeter mnogo.

– Santander, Brizbejn, Velington…

I za kraj ove mini-golgeterske priče, iznenađenje. Od „milion“ datih golova, nikada i niko ne bi pogodio koji mu je gol najdraži. Ma, nema šanse ni da zemlju pogodite.

– Neću ništa da objašnjavam, samo ću da kažem da mi je najdraži gol onaj koji sam postigao u finalu Kupa u Hongkongu.

Kratko i jasno. I to je Andrija Kaluđerović.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.