Sportske vesti Sve vesti

Fudbalska fešta pod Rudnikom

U mestu Majdan nadomak Gornjeg Milanovca i ove godine su održani sportski susreti gde su akteri bili oni najmladji. Bilo je to 23. po redu druženje na kome su kao i uvek do sada dominirali fudbalski susreti. Nadmetanja u okviru turnira „San Savićko 2022.“ održana su na prelepom sportskom kompleksu na imanju fudbalskog entuzijaste novinara Miše Savićevića.

– Veoma sam zadovoljan najpre odzivom ekipa u fudbalu kao i takmičara u ostalim sportskim disciplinama. Bio je veliki broj posetilaca koji su nadam se uživali u majstorijama dečaka rodjenih 2009. godine i mladji. Prikazali su sve ono što fudbal čini lepim i atraktivnim a za to su naravno, zaslužni i njihovi vredni treneri – kaže Savićević.

i

Druženje su kao i uvek do sada otvorili pioniri  Metalca i Takova (Gornji Milanovac) kao i Borca i Mladost radost (Čačak). Zanimljivo je da su ove godine na turnir pristigle i dve ženske fudbalske ekipe iz Čačka. Bilo  je neobično ali nadasve interesantno jer su odigrane i dve miks utakmice. Naime, pioniri su snage odmerili sa fudbalskim koleginicama. I dok je trajala fudbalska priča na terenu pod čuvenom natsrešnicom kraj rečice nadmetati su se šahisti i takmičari u pikadu. Na kraju, u popodnevim i večernjim satima na teren su izašli i seniori – veterani.

Na tradicionalnom druženju bili su i predstavnici sedme sile Užica, Kraljeva, Čačka i Gornjeg Milanovca. Takmičare je pozdravila Zorica Djoković član Upravnog odbora Udruženja sportskih novinara Srbije a početni udarac izveo je Ilija Katić nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije i dugogodišnji internacionalac.

Domaćin se i sada svojski trudio da sve protekne u sportskom duhu. Pohvale zaslužuju i ljudi iz senke koji su se prikazali u pravom svetlu. Naročito u „trećem poluvremenu“ posle odigranih mečeva koji su oduševili prisutne gledaoce.

Stole Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.