Saopštenja

FOTOREPORTERI IZBAČENI IZ DVORANE

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) najoštrije osuđuje grubo kršenje prava fotoreportera uoči prijateljske utakmice između rukometnih reprezentacija Srbije i Rusije 8. aprila na Banjici. Sekretar reprezentacije Nenad Antić izbacio je iz dvorane fotoreportere, koji su radili svoj posao, jer su po njegovim rečima, fotografisali ekipe mimo protokola.

Miroslav Todorović, predsednik Udruženja sportskih fotografa Srbije potvrdio nam je da su fotoreporteri imali odobrenje od selektora Srbije Dejana Perića da naprave grupne fotografije reprezentacije. Postupali su uobičajeno, kao što su to činili nebrojeno puta do sada, ne samo na našim, već i na svetskim terenima.

Među fotoreporterima su bili profesionalci koji su izveštavali sa Olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava, Lige šampiona i mnogih drugih važnih takmičenja i koji dobro znaju svoj posao. Stoga je neprihvatljivo da „strogoću trenira“ neko ko očigledno ne razume ulogu fotoreportera i zašto se oni toliko trude da naprave dobre fotografije. Sve to uoči početka jedne prijateljske utakmice!

Izbacivanje iz dvorane ljudi koji profesionalno obavljaju svoj posao, a sve u cilju promocije rukometa potpuno je pogrešno i nedopustivo.

Molimo Rukometni savez Srbije da ubuduće ne dozvoli ovakve propuste koji narušavaju ugled te organizacije i srpskog sporta.