Saopštenja

PODRŠKA KOLEGAMA IZ „SPORTA“

Udruženje sportskih novinara Srbije podržava kolege iz dnevnog sportskog lista „Sport“, koji od novog vlasnika zahtevaju isplatu zaostalih zarada i ispunjenje obaveza iz kupoprodajnog ugovora. Na konferenciji za novinare kolege iz „Sporta“ su istakle da firma “Beoton“ iz Bora, kao novi vlasnik najstarijeg sportskog lista na Balkanu, ne isplaćuje redovno zarade zaposlenima, koji su poslednju platu primili za prvu polovinu decembra 2015 godine, a honorarnim saradnicima isplatili su samo po 5.000 dinara od septembra, kada su preuzeli list.
sport
Istovremeno, počeli su da uručuju otkaze, iako su se po Ugovoru obavezali, da će sve zaposlene zadržati najmanje dve godine. U listu je ostalo samo 13 novinara, 4 tehnička urednika i dva honorarca koji svakodnevno prave novinu na 24 strane (doskora na 32 strane).

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) apeluje na Inspekciju rada i ostale nadležne institucije da ispitaju poslovanje firme „Beoton“ i da preduzmu mere za zaštitu prava zaposlenih u „Sportu“. Tražimo da se preispita poštovanje kupoprodajnog Ugovora za koji postoji opravdana sumnja da je drastično prekršen i da ima elemanata za njegovo poništavanje.

Izvršni odbor USNS