Komentari Sve vesti

Dejan Stevović: Ubica dečijeg lica

Sećam se finala EP u Barseloni. Poslednji peterac za zlato, Miloš Ćuk ladno pogadja. I dok je na klupi Srba opštenarodno veselje, Ćule sa gotovo skrivenim smeškom dolazi da podeli radost.
– To ti je ubica dečijeg lica – predstavio ga je posle Filip Filipović.
Smatrao sam da je Ćule Barselonu odigrao najbolje u karijeri, demantovao me je tvrdeći da je u Budimpešti bio bolji. Možemo da sporimo, mada ko sam ja da mu oponiram.
Ali sada nema dvojbe. Finale Regionalne lige je sa kapicom Mladosti na vrućem Gružu protiv Juga odigrao maestralno. Ne, nikad ga nisam takvog gledao. Prvi gol iz faula, drugi iz zgloba a onda u trećem delu dve parabole koje će inače odlični golman Popadić dugo sanjati. Ćule, maše li, maše i kada oseti golmanovu reakciju u jednu stranu, pušta dugu parabolu, sporu kao… do suprotnog gornjeg ugla. Lopta koja je spora, tako blizu golmana a zapravo za njega tragično daleko. Da ga ubije u pojam, da razvali tribine, da vetar u ledja svojima. I na kraju još jedan da bude pet iz pet. Hej u Gružu, velikom Jugu pet iz pet.
– Ma vidi se klasa. Kada je gusto lopta je kod njega. Ma znalac, lider – sipao je komplimente kolega Dean Bauer posle dve predstave Ćuka u polufinalu prvenstva Hrvatske kada je u dva meča Jadranu dao sedam golova.
– Deki, šta da ti kažem, Nisam u formi, beže mi u treningu, ne znam kako ću da ih stignem – pričao mi je pred te mečeve.
Slično je bilo i pred F4 u Dubrovniku. Jadranu je dao tri, Jugu pet golova. A nije u formi. Aha, zakopčavam se na ledja.
I kod svakog pogotka ubica dečijeg lica nije menjao facu. Flegma, mrtav ladan, izvodjač šuterskih radova.
Pogledajte slavlje Mladosti, i tu je flegma, mrtav ladan… A mogu da zamislim kad mu je Perica Bukić dao pehar za MVP, za reprizu od prošle godine.
– Bolje da ti je dao lovu koju duguje – poručujem
– Bolje, ali nije se setio, bio je uzbudjen. Pitaju me odakle takva igra.
Evo, pitam i ja.
– Nemam pojma, valjda mi prijala pauza pa sam se uželeo. Ne baš mnogo ali sam se uželeo.
Tri trofeja Ćuleta u Mladosti, dva puta junak. Malo li je za flegmu koja će uskoro staviti tačku na dvogodišnju epizodu na Savi. Kao da je nespreman hteo oproštaj u velikom stilu. Ako je hteo, uspeo je.Ušao u legendu trofejnog kluba
Molim prijatelja Damira Luketića da ga slika. Meni je Damir toliko puta privatno pomagao da je ovo sitnica.
– Evo – i stiže foto Ćuleta sa peharom u potpisu autor dr Damir Luketić.
Za neki dan Jug i VK Mladost ponovo na tri pobede za titulu. Jug ima utakmicu više kod kuće. To sada ništa ne znači, sve je otvoreno. A Vjekoslav Kobešćak taktika će morati da bude
– A Ćuk ? Da, da Ćuk…
Biće veselo, kad već nema našeg vaterpola gledajmo Ćuleta, Ima šta da se vidi, pitajte Popadića.
Toliko

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.