Komentari Sve vesti

Dejan Stevović: Kembejada

Ne prati se vaterpolo shodno ostvarenim rezultatima. Realno je tako. Da je drugačije ne bi danas brojni portali preneli pogrešnu informaciju oko žreba Evrokupa, dajući Partizanu a ne Novom Beogradu domaćinstvo.

Nije to tema. Tema je da ni uspeh Radničkog nije ispraćen kako treba. Jedan mlad sastav, na papiru tek treći po rejtngu u svojoj grupi, prošao je do meča odluke i izgubio od Breše.

Radnički godinama pravi svoj model. Na klupi je Uroš Stevanović Kembe. Na izgled miran, oprezan, bira reči. Dok ne dodje utakmica a onda ga vidite u pravom svetlu. Igra sa svojim momcima, diže i spušta tenziju, raduje se, tuguje i kad se sve završi miran, oprezan, bira reči.

Daleko od diplomate. Pre sedam godina je vodio Radnički do finala Lige šampiona i pred susret za tron sa domaćom Barselonom, ni pet ni šest.

– Favoriti smo, treba da pobedimo.

Nije pobedio ali je stekao iskustvo. Sa strahovitom verom u svoje momke pred Budimpeštu je javno pričao:

– Imamo najviše ambicije, hoćemo u Ligu šampiona.

Malo, ali malo je nedostajalo da se sve poklopi. Priča mi juče kako je smislio svoju Kembejadu:

– Da u prve tri dve dobijemo, onda pobedimo OSC, nema veze što je domaćin i ima tolikoprvaka Evrope kod sebe i onda sa Brešom na pobedu, bez obzira što ima toliko svetskih prvaka.

Za malo, za korak koji se vezuje za rast ekipe, iskustvo. Ali Kembejada je skoro bila gotova. Pitam ga kako je pravio tim:

– Falio mi je centar, stigao je Krug, sa strane Strahinja Rašović i Marko Radulović, na drugoj Aleksa Ukropina i na beku Miloš Miličić. Ostali su stari: Dobožanov, Toholj, Lukic Stefan Branković, kapiten Janković, drugi golman Todorovski, pravi domaćini Nemanja Stanojević i Pljevančić. Zanimljiva celina, pričaću ti jednom zašto.

Dodajem da je i ovo uspeh:

– Ma…

Zašto ma ?

– Nismo se plasirali, nismo uspeli.

Da li je bilo realno ?

– Ma… Mislim da jeste.

Sada juri duplu krunu, i završnicu Evro kupa. Dobio je žreb Savona, Mediterani i Potsdam.

– Trebalo bi da prodjemo.

Završavamo priču da je Evropa opet videla Radnički:

-Ma. to me baš…. Znaš koliko.

I ode promukao od Budimpešte da sedi sa Jugom Vasovićem koji je ogromna podrška i koji kormilari klubom. Da sedi i da miran, oprezan, sa biranim rečima smišlja novu kembejadu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.