Aktivnosti

Boričić primio predstavnike AIPS Evrope

Čarls Kamenzuli predsednik Asocijacije sportskih novinara Evrope i Predrag Milinković generalni sekretar AIPS Evrope na sastanku u Luksemburgu razgovarali su sa Aleksandrom Boričićem predsednikom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Dogovorena je saradnja koja će se odvijati u nekoliko pravaca u cilju popularicacije Lige šampiona u odbojci i boljeg medijskog razumevanja ovog sporta.

Na Forumu u Luksemburgu, koji je održan pod geslom „Napredak zavisi od nas“, predstavnici Asocijacije sportskih novinara Evrope koja obuhvata 49 nacionalnih udruženja, dali su nekoliko predloga kako bi se najkvalitetnije odbojkaško klupsko takmičenje još bolje približilo publici. Evidentno je da su Liga šampiona u fudbalu i Evroliga u košarci u ovom trenutku mnogo zastupljenija i privlače veću pažnju javnost, ali i odbojka traži svoj put do šire publike.

Učesnici Foruma svojim sugestijama ukazivali su na mogućnost poboljšanja odbojkaške Lige šampiona, pre svega po pitanju sistema takmičenja, kalendara, sponzorisanja, ali i direktnih prenosa utakmica u cilju promocije najprestižnijeg evropskog takmičenja.


Događaju u Luksemburgu prisustvovali su Ivan Miljković, prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Zoran Avramović, član Marketing borda CEV-a. Među skoro 100 predstavnika klubova, nacionalnih liga, Svetske odbojkaške federacije (FIVB), nacionalnih federacija, medija, sponzora i partnera, lideri AIPS Evrope izneli su svoje stavove u pogledu poboljšanja standarda kad su u pitanju predstavnici „sedme sile“.

„Održali smo jednu vrstu odbojkaške Skupštine. Očekivali smo i pozitivne i negativne kritike i ohrabrivali učesnike da javno izraze svoj stav. Naš cilj je da od Lige šampiona napravimo nešto mnogo veće od odbojkaškog turnira, jedan događaj u kojem će svi želeti da učestvuju i koji će izaći izvan odbojkaških okvira. Moramo zajednički da delujemo i novinari nam u tome mogu mnogo pomoći“ – istakao je Aleksandar Boričić, predsednik CEV.

Kamenzuli i Milinković razgovarali su sa Boričićem i o organizovanju seminara za mlade novinare, kojima je potrebno usavršavanje kako bi sa razumevanjem mogli da pišu i pričaju o odbojci.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.