Aktivnosti

VLADIMIR DEDIĆ NA KONGRESU U AUSTRIJI

Predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije Vladimir Dedić    predstavljao je našu zemlju na 75. Kongresu Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS), koji je održan u Insbruku i Sifeldu od 12. do 16. janauara 2012.

Godišnji skup poslanika „sedme sile“ otvorio je predsednik Austrije Hajnc Fišer, a događaj su prisustvom uveličali princ Albert od Monaka, jordanski princ Fejsal Al Huesin i zamenik premijera Rusije Dmitrij Kozak.

Delegati iz 104 države raspravljali su o problemima koji muče sportske novinare širom sveta, o poboljšanju uslova rada na velikim takmičenjima, ali i na lokalnom nivou, kao i o programima edukacije mladih novinara.

Na Kongresu su dodeljene nagrade za Fer plej, a potrvđen je izbor Novaka Đokovića za najboljeg sportistu 2011. po mišljenju članova AIPS-a. Naš teniser dobio je više glasova od fudbalera Barselone Lajonela Mesija i atletičara Juseina Bolta. Norvežanka Marit Bjergen izabrana je za najbolju sportistkinju u prošloj godini.

Insbruk je ovih dana i domaćin prvih Zimskih Olimpijskih igara mladih na kojima učestvuju i dva takmičara iz Srbije.

Naredni Kongres AIPS-a biće organizovan u ruskom gradu Sočiju 2013. godine, a kandidat za 2014. je prestonica Azerbejdžana – Baku.