Aktivnosti

ČELNICI UEPS-A U AZERBEJDŽANU

Azerbejdžan je bio domaćin sastanka Izvršnog komiteta Unije sportskih novinara Evrope (UEPS) kome je prisustvovao i predstavnik Srbije Predrag Milinković, novinar RTS-a. Janis Daras predsednik UEPS-a obavestio je prisutne da će nova adresa ove organizacije biti u Lozani u sedištu AIPS-a, a da će se službena kancelarija nalaziti u Istanbulu.

Do narednog Kongresa u Insbruku, koji će se održati sredinom januara 2012. biće završena procedura za registraciju UEPS-a u Švajcarskoj.  Na sastanku Izvršnog komiteta u Bakuu odlučeno je da se pruži podrška radio reporterima iz Španije kojima su fudbalski klubovi Prve lige zabranili da izveštavaju sa utakmica Primere dok ne plate enormno visoke troškove  za radio prava (2,5 miliona Evra po stanici).

Janis Daras i Đani Merlo, predsednik Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) dogovorili su se da rade na unapređenju uslova za rad novinara u svetu. Članovi Izvršnog komiteta Lev Rosošik (Rusija), Čarls Kamenzuli (Malta), Murat Agdža (Turska), Džejms Megi (Irska), Ginter Pfajstlinger (Austrija), Žan Pol Savar (Francuska), Rok Tamše (Slovenija), Eldar Ismailov (Azerbejdžan) i Predrag Milinković (Srbija) prisustvovali su proglašenju najboljih novinara Azerbejdžana za ovu godinu i delili su priznanja.

Prijem za delegaciju UEPS-a priredili su predsednik Parlamenta Azerbejdžana,  ministar omladine i sporta, kao i potpredsednik Olimpijskog komiteta Azerbejdžana. Sastanku koji je održan u Bakuu nisu prisustvovali samo članovi Izvršnog koniteta iz Velike Britanije (Filip Barker) i Nemačke (Johen Cvingman).