Sportske vesti Sve vesti

Uspomena – Slavica prvi ženski „čovek u crnom“

Kada je pre tačno  trideset godina kročila na fudbalski teren Slavica Jevremović je na sebe skrenula veliku pažnju. Kako i ne bi kada je bila prva žena fudbalski delilac pravde u Kraljevu. Do tada ovo zanimanje – hobi bilo je rezervisano samo za jači pol. Ona je najzalsužnija što je ovo nepisano pravilo promenjeno. Sada nije nikakvo iznenadjenje da na terenu vidimo devojke sa pištaljkom i zastavicom. Sve češće su i kompletne trojke sastavljene od ovih lepotica. Devedestih godina bio je veliki problem za klubove koji su u što kraćem roku morali da damama obezbede posebnu prostoriju za pripremu za utakmicu.
Slavica je godinama bila rame uz rame sa kolegama. Zajedno su putovali na utakmice, družili se pre i posle mečeva a stecište je bila kafana London (koje više nema).
Sada Slavica radi neki druge poslove, retko odlazi na utakmice ali ima dosta vremena da na miru prebira po uspomenama koje joj je donelo fudbalsko putešestvije kao arbitar na fudblskim utakicama širom tadašnjeg kraljevačkog regiona.

S. Petković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.