Saopštenja Sve vesti

USNS zahteva oštro kažnjavanje huligana

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) zahteva oštro kažnjavanje huligana koji su još jedan sportski događaj uspeli da pokvare tučama i nemilim scenama. Fudbalski derbi između Partizana i Crvene zvezde, pored solidne igre i fer odnosa igrača na terenu, obeležili su sukobi navijača u prvom poluvremenu na južnoj tribini na kojoj se nalaze pristalice „crno-belih“. Krvave glave, jedan potpuno go navijač, povređeni i uhapšeni izgrednici i zgranuta javnost, koja opravdano pita – dokle više? Srećom, policija je sprečila nerede većih razmera.

Apelujemo na predstavnike medija da objektivno izveštavaju o ispadima huligana, da osuđuju takvo ponašanje i prema preporuci Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) da prikazuju posledice nasilja, a ne scene nasilja. Svaka fotografija izgrednika koji se tuče, predstavlja njegov napredak u hijerarhiji organizovane navijačke grupe.

Verujemo da će nedavno formiran Nacionalni savet za sprečavanje negativnih pojava u sportu doprineti sveopštoj društvenoj akciji potiv ljudi koji uništavaju imovinu, povređuju ili ubijaju navijače istog ili suparničkog kluba, maltretiraju prolaznike, napadaju policiju, sportiste i novinare, vređaju pripadnike drugih naroda, veroispovesti i seksualne orijentacije.

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.