Aktivnosti

PREDSTAVNICI SRBIJE U MILANU

Na 72. Kongresu Svetske asocijacije sportskih novinara (AIPS) u Milanu Italijan Đani Merlo ponovo je izabran za predsednika. Merlo i njegovi najbliži saradnici Esat Jilmaer (Turska) i Horhe Ribeiro (Portugal) nisu imali protivkandidate, pa im je aklamacijom potvrđen novi mandat.

Među delegatima iz 109 zemalja na Kongresu u Milanu prisustvovali su predstavnici Udruženja sportskih novinara Srbije Vladimir Dedić (predsednik USNS-a), Predrag Milinković (potpredsednik) i Radomir Jeremić (gost).

Jeremiću je na predlog USNS-a uručeno specijalno priznanje Svetske asocijacije sportskih novinara. AIPS je u Milanu nagradio još samo nemačkog veterana Gustava Švenka. U obrazloženju se navodi da su Radomir Jeremić i Gustav Švenk posvetili život sportskom novinarstvu.

Srpska delegacija na Kongresu u Milanu imala je brojne i uspešne sastanke sa sportskim novinarima iz našeg regiona, Evrope i sveta.

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva i Marćelo Lipi, selektor fudbalera Italije dobili od Svetske asocijacije sportskih novinara godišnje nagrade. Predstavnicima AIPS-a obratili su se Sergej Bubka, Sebastijan Kou, Sep Blater, Havijer Zaneti, čelnici FIFE, FIBE, Svetske odbojkaške, atletske i skijaške federacije, kao i brojni sponzori.

Promocija Londona, domaćina Olimpijskih igara 2012. prethodila je predstavljanju gradova kandidata za Olimpijske igre 2016.

Naredni 73. Kongres AIPS-a biće održan u Antaliji u Turskoj 2010. godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.