Nagrade

Uručena priznanja

Sportista godine u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS) je teniser Novak Đoković, vlasnik deset titula u 2011. Najboljem igraču sveta koji je ove godine osvojio čak tri Grand slema, priznanje će biti uručeno na turniru u Beogradu naredne godine, pošto je trenutno van zemlje.

Na prigodnoj svečanosti u Udruženju novinara Srbije u Beogradu dodeljene su godišnje nagrade USNS-a: „Novinar godine“ je Predrag Milinković (RTS), „Kamera godine“ je Nenad Negovanović (Sportski žurnal), “ Dopisnik godine“ je Stojan Petković (Sport).

„Nagrade za životno delo“ uručene su doajenima sportskog novinarstva Danilu Šotri (Sportski žurnal) i Aleksandru Stefanoviću (Sport). Predrag Milinković nije prisustvovao dodeli priznanja jer se nalazi u Argentini na Dakar reliju.

Udruženje sportskih novinara Srbije ustanovilo je od ove godine „Nagradu za žensko pismo“ u sportskom novinarstvu, koja nosi ime legendarne košarkašice, a potom vrsnog novinara i kolumniste sportske rubrike lista „Borba“ Branke Prelević. Prva dobitnica je Rada Nikolić iz „Sporta“.

Za „Izdavački poduhvat godine“ nagrađen je Miroslav Vislavski novinar „Tabloida“, dok je posthumno za ekskluzivnu vest specijalno priznanje dobio nedavno preminuli novinar „Sportskog žurnala“ Aleksandar Bobić.

Ugledne zvanice među kojima su bili Ivan Ćurković, potpredsednik FSS-a i  Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, pozdravili su Vladimir Dedić, predsednik USNS-a i Slobodan Igrutinović, generalni sekretar USNS-a. Nagrade su uručivali Jovan Tanurdžić, Predrag Sarić, Zoran Milović i Stevan Kovačević.

Minutom ćutanja pre početka odata je počast nedavno preminulim članovima, novinarima Marku Markoviću, dugogodišnjem predsedniku USNS-a i dobitniku „Nagrade za životno delo“  i Aleksandru Bobiću.