Nagrade

Đoković bez dileme

 Žiri Udruženja sportskih novinara Srbije zasedao je 23. decembra u Beogradu i jednoglasno odlučio da za „Sportistu godine 2011.“ izabere Novaka Đokovića, najboljeg tenisera na svetu .

U izuzetno jakoj konkurenciji za „Novinara godine“ proglašen je Predrag Milinković iz Radio Televizije Srbije.

 „Kamera godine“ pripala je Nenadu Negovanoviću iz „Sportskog žurnala“, a „Dopisnik godine“ je Stojan Petković, dopisnik „Sporta“ iz Kraljeva.

Nagrade za „Životno delo“ pripale su Danilu Šotri iz Beograda i Aleksandru Stefanoviću iz Čačka.

Ove godine ustanovljena je i nagrada za doprinos razvoju ženskog sportskog novinarstva, koja nosi ime naše slavne koleginice Branke Prelević. Prva dobitnica je Rada Nikolić, novinarka „Sporta“.

Specijalna priznanja dobili su Miroslav Vislavski iz Novog Sada za „Izdavački poduhvat godine“ i posthumno Aleksandar Bobić iz „Sportskog žurnala“ za „Ekskluzivu godine“.

Žiri USNS-a zasedao je u sastavu predsednik Jovan Tanurdžić i članovi: Dragiša Kovačević (SOS Kanal), Zoran Milović (Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Zoran Marković (RTS),  Aleksandar Cvejić (novinar Tanjuga u penziji), Slobodan Kovačević (Radio Beograd).

Sve odluke žiri je doneo jednoglasno, a uručenje priznanja obaviće se u sredu 28. decembra 2011. godine u 12 časova u Svečanoj dvorani Udruženja novinara Srbije u Resavskoj broj 28.