Sve vesti

UMRO ĐORĐE SMILJANIĆ

DjordjeSmiljanich_1023U Beogradu u 53. godini posle kraće i teške bolesti preminuo je Đorđe Smiljanić (9. april 1963 – 13. januar 2016), novinar Sportske rubrike „Politike”.

U sportsko novinarstvo ušao je zahvaljujući svojoj ljubavi prema fudbalu i svojoj umešnosti i pedantnosti s kojom je od rane mladosti beležio sve važne događaje iz sveta fudbala, a posebno našeg fudbala.

Godinama i pre no je došao u Sportsku rubriku „Politike” pripremao i objavljivao fudbalske godišnjake na koje su se pozivale sve kolege koje prate fudbal i to ne samo u Srbiji, a u „Politici” stasao je u novinara i izveštača i sa najvećih fudbalskih takmičenja koji umešno kombinuje događaje na terenu i oko njega i brojeve i statističke podatke koji često govore više od gomile reči.

Pratio je fudbalske klubove Partizan i Čukarički, spremno je uskakao i na druge terene kad god je bilo potrebno. S posebnim žarom pratio je naše mlade fudbalske selekcije i kad im je išlo loše i kad su doticali nebo, a nažalost ispostavilo se da je izveštavanje sa Svetskog fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi bilo kruna njegove karijere. Prerana smrt ga je sprečila da naše fudbalere prati ne nekom velikom takmičenju u budućnosti.

Komemoracija povodom smrti Đorđa Smiljanića održaće se danas u 13 časova u „Politici”, a sutra na Novom bežanijskom groblju opelo će početi u 13,45, a sahrana u 14,15 časova.