Sve vesti

ODLAZAK LEGENDE

Sportski novinar Radio televizije Srbije Duško Korać umro je u Urgentnom centru u Beogradu u 61. godini života. Bio je izuzetan komentator britkog jezika i mnogi njegovi prenosi atletike, vaterpola, odbojke, plivanja, skijanja, ali i drugih sportova, obeležili su jednu epohu. Imao je broje poštovaoce, ali i kritičare. Kako je sam voleo da kaže, nikog nije ostavljao ravnodušnim.

Duško Korać

Duško Korać rođen je u Ivangradu (sadašnje Berane) 4. jula 1955. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, a u Televiziji Beograd počeo je da radi 1978. godine. Izveštavao je sa pet Letnjih Olimpijskih igara i tri puta sa Zimskih.

Godinama je uređivao sportski blok u Dnevniku, vodio kultne emisije „Sportsku subotu“ i „Sportski pregled“. Njegova emisija „Bele staze“ koja je emitovana dve i po decenije sa kraćim prekidima, doprinosila je popularizaciji zimskih sportova i srpskih planina.

Komemoracija povodom smrti Duška Koraća biće održana u petak 8. januara u 12 sati u Galeriji RTS-a, a ispraćaj na kremaciju u subotu 9. januara u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.